Puheenaihe

Perjantaina tehty tarkastusisku osoitti Uudenmaan takseissa lukuisia ongelmia – Helsingissä 10 kuljettajalle sakot muun muassa ajoluvan puutteesta

Kuvituskuva.

Toni Forssell / arkisto

Poliisi tiedottaa taksivalvonnasta, jota tehtiin perjantaina ensimmäistä kertaa yhtäaikaisesti koko Uudenmaan alueella. Tarkastusisku paljasti Uudenmaan takseissa lukuisia ongelmia.

Yhteensä tarkastettiin 213 taksia, joista peräti 41 prosentissa oli ongelmia. Esimerkiksi Helsingissä, jossa tarkastettiin 160 autoa, 10 kuljettajaa sai sakot muun muassa ajoluvan puutteesta. Itä-Uudenmaan poliisi taas havaitsi valvonnan aikana yhden luvattoman taksiliikenteen harjoittajan ja peruutti yhden taksikuljettajan ajoluvan.

Pienemmät rikkeet olivat yleisiä. Esimerkiksi yhteensä 78 autossa luvanhaltijan nimi ja yhteystiedot eivät olleet matkustajan nähtävillä, 50 autossa kuljettajan nimi ei ollut matkustajan nähtävillä, 15 autossa hintatiedot eivät olleet helposti matkustajan havaittavissa ja neljää ajoneuvoa ei oltu merkitty luvanvaraiseen käyttöön.

Poliisin mukaan perjantain valvonnan kohteena olivat kaikki asiakkaita kuljettavat taksit. Valvontaa suoritettiin Helsingin keskustassa, erityisesti Rautatientorin ympäristössä, Katajanokalla, Länsisatamassa sekä Itä- ja Pohjois-Helsingissä. Itä-Uudellamaalla valvottiin erityisesti Vantaalla lentoaseman läheisyydessä, Myyrmäessä ja Tikkurilassa. Länsi-Uudellamaalla valvonta painottui Espooseen Leppävaaran, Matinkylän, Espoon keskuksen ja Tapiolan taksiasemiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (13)

Kommentit

Hmm,siis pimeästi ollut

Hmm,siis pimeästi ollut takseja töissä ja sakot siitäkö napsahti? Voisi kuvitella itse,jos löytyisi työmaalta pimeenä tekemästä jotain. Se olisi maailman pahin rikos ja varmaan makselisi verovelkoja seuraavan 10v. Se nyt on toisilla vähän erillaista.

Entäs oliko kuljettajien

Entäs oliko kuljettajien alkuperä tiedossa? :D

En ymmärrä että pitää olla

En ymmärrä että pitää olla ajolupa kuin ei mitään tarvitse enää tietää ja sama on taksiluvan kanssa kuin sen voi saada vaikka vankilassa olisi

On se hyvä välillä varmistaa,

On se hyvä välillä varmistaa, että kuljettajalla on se pesäpakkomaila tai jotain muuta kättä pitempää haastavia asiakastilanteita ja kolleegojen koulutusta varten.

Oi Berner mikä sotku.

Oi Berner mikä sotku.

Ei se aasin- tai

Ei se aasin- tai kamelinajokyky ole tae että täällä saisi autoa ajaa....

Kerran vuodessa

Kerran vuodessa pikkujouluihin ja eiku jotain kiertolenkkiä ei kiitos

Aika merkkitävin nykyään ehkä

Aika merkkitävin nykyään ehkä jopa kiertolenkki halvempi.

Kela kilpailuttanut väärin

Kela kilpailuttanut väärin kelakyydit monessa paikkaa Suomea uutisoi YLE ja sakkoja luvassa Kelalle.Voi voi ei voi muuta sanoa.

Üllatys! Antaudutaan

Üllatys! Antaudutaan globalismille, avataan rajat, tuhotaan kansallisvaltio ja poistetaan kansallineen säätely niin tuleekin ongelmia!?!?! Kuka olisi voinut arvata?

Suurin pommi on se että

Suurin pommi on se että kuskina toimii sellaiset joiden lähtömaista ei löydy rikosrekisteri tietoja aika arpapeliä .

Elämysmatkailua; kun astuu

Elämysmatkailua; kun astuu taksiin ja taksi lähtee liikkeelle ,,ei tiedä mitä helvettiä seuraavaksi tapahtuu.

Espoon sijasta on jouduttu

Espoon sijasta on jouduttu välillä Lohjalle ja takaisin 200 euroa hinta ja niin eespäin.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu