Puheenaihe

Viherlaakson terveysasema huonossa kunnossa – toiminta siirtymässä kesällä Kiloon

Viherlaakson terveysaseman asiakkaiden on määrä asioida kesästä lähtien Kilon terveysasemalla Trillakatu 5:ssä.

Arkisto / Pekka Salonen

Espoon kaupunki valmistelee Viherlaakson terveysaseman palvelujen siirtoa Kilon terveysasemalle. Syynä on Viherlaakson terveysasemarakennuksen huono kunto. Siirto Kilon terveysasemalle osoitteeseen Trillakatu 5 tapahtuisi kesällä 2020.

Kaupunki järjestää asiasta asukastilaisuuden tiistaina 10. joulukuuta kello 17–18. Tilaisuudessa terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn ja ylilääkäri Kristian Siekkinen kertovat Viherlaakson terveysasemaan liittyvistä suunnitelmista ja Suur-Leppävaaran terveyspalvelujen tulevaisuudennäkymistä. Asukastilaisuus järjestetään Viherlaakson terveysasemalla osoitteessa Kievarinpolku 1.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Terveysasema muuttuu Kuitinmäessä – täältä löydät lääkärisi vuonna 202023.11.2019 18.00
Espoon suuret terveysasemat saattavat olla avoinna iltakuuteen jo ensi vuonna9.11.2019 08.00
80 ikävuoden ikäkuilu kaventui – Viherlaakson koululaiset pääsivät haastattelemaan sodan kokeneita17.11.2019 08.00
Korjaustyöt eivät sulje Viherlaakson kirjastoa4.1.2019 09.44

Kommentit (1)

Kommentit

On ymmärrettävää, että mikäli

On ymmärrettävää, että mikäli Viherlaakson terveysaseman rakennus on tosiaan kuntotutkimuksissa todettu käyttökelvottomaksi, siitä luovutaan. Terveysaseman siirto Kiloon herättää kuitenkin runsaasti keskustelua nykyisten asiakkaiden parissa eikä ratkaisuun olla tyytyväisiä.. Muutamia perusteluja: 1) Viherlaakson palvelualueeseen kuuluvat Viherlaakso, Lippajärvi, Lähderanta ja Laaksolahti. Yhdeltäkään näistä alueista ei ole toimivaa julkista liikennettä Kilon terveysasemalle. 2) Viherlaakson terveysasemalla on toiminut myös HUS:n laboratorio, jollaista Kilossa ei ole. Mikäli asiakas siis tarvitsee laboratoriokokeita, hänen on joka tapauksessa käytävä Leppävaarassa, Kauniaisissa tai ehkä Jorvissa. 3) Viherlaakson terveysaseman alueella on runsaasti vanhusten palveluasumista ja kotonaan asuvia iäkkäitä henkilöitä. Palvelujen siirtyminen kauemmaksi aiheuttaa tarvetta avustettuihin kuljetuksiin. Asukkaat saavat vapaasti kerran vuodessa vaihtaa terveysasemaa. Oletan, että edellä luetelluista syistä osa asukkaista haluaisi varmasti siirtyä Leppävaaran terveysasemalle. Se on kuitenkin jo nykyisellään ruuhkautunut, jopa niin, että kiireettömän hoidon jonotusaika on viimeisen vuoden aikana ollut lähes kuukausi. Kaiken lisäksi Leppävaaran alueelle ollaan rakentamassa runsaasti uutta, sekä täydennysrakentamista että Perkkaa- VermoN alue. Uudelle Keran asuma-alueelle ei myöskään ole kaavoitettu omaa terveysasemaa. Päätös Viherlaakson terveysaseman siirrosta tehdään jo 17.12.2019. Sitä ennen on syytä käydä vakavaa keskustelua, kuinka terveyspalvelut Länsi-Leppävaaran alueella jatkossa järjestetään. Aili Pesonen Viherlaaksolaiset ry, sihteeri Suur-Leppävaaran Asukasfoorumin valmisteluryhmä, pj

Aili Pesonen

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu