LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Kuitinmäkeä tulisi kehittää 2020-luvun asumisen tarpeisiin

On hienoa huomata, että Kuitinmäen alueen kehitys kiinnostaa alueen asukkaita (Likonen, 4.1.2020 ja Wuokko 7.12.2019) Toisen polven kuitinmäkeläisenä koen aiheen myös erittäin tärkeäksi.

Tuttua asuinaluetta arvostetaan hyvien palvelujen, joukkoliikenteen ja ulkoilumaastojen vuoksi. Koska Kuitinmäen monimuotoinen asuntokanta on pääosin rakennettu 1980-luvulla, myös Kuitinmäen ympäristöön kaivataan esteettömiä ja toimivia uusia asuntoja vastaamaan 2020-luvun muuttuneisiin asumisen tarpeisiin. Nyt suunniteltu kehittämishanke Olarinkadun ja Auringonkadun kulmassa tukee alueen monipuolista asuntotarjontaa ja edistää tärkeitä tavoitteita pienentää asumisen hiilijalanjälkeä ja ottaa huomioon myös ikääntyvän väestön asumistarpeita alueella.

Hankkeen suunnittelussa on annettu erityistä painoarvoa siihen, että Auringonkadun arkkitehtuuri edustaisi tulevaisuudessa yhtenäistä Kuitinmäen ilmettä entistä paremmin. Talot on suunniteltu luontevaksi osaksi Auringonkadun erilaisista kerros-, rivi- ja omakotitaloista koostuvaa rakennuskantaa. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi on suunnittelussa hyödynnetty Olarin-Kuitinmäen kaavoituksessa aiemmin mukana olleita asiantuntijoita sekä Espoon kaupungin osaamista.

Samoin nyt suunniteltujen talojen arkkitehtuurissa on kiinnitetty erityistä huomioita alueen vehreyteen sijoittamalla autojen pysäköinti talon alle. Tämän myötä viheralueesta on saatu mahdollisimman suuri ja on saavutettu 2020-luvulle sopiva ilme, verrattuna muiden alueen taloyhtiöiden suuriin asfalttikenttiin. Hyvänä yksityiskohtana viihtyisästä arkkitehtuurista kertoo suunniteltu pihasauna kunnioittaen korttelin alkuperäistä 50-luvun perintöä.

Toisin kuin edelliset hankkeesta kirjoittaneet ovat väittäneet, suunnitelman rakennusoikeuden määrä jää myös selvästi pienemmäksi kuin samalla kadulla jo sijaitsevien kerrostalojen rakennusoikeus. Samoin talojen korkeus on sovitettu alueen muihin kiinteistöihin eikä naapureita lähinnä olevan rakennuksen korkeus eroa nykyisen kaavan mahdollistamasta korkeudesta tai naapurikiinteistöjen korkeudesta. Suunnitellut rakennukset suojaisivat myös Auringonkadun aluetta vilkasliikenteisen Olarinkadun melulta.

 

Tuukka Karvinen

toisen polven kuitinmäkeläinen

Lukijalta

Kommentit (2)

Kommentit

Maan tasalle koko Kuitinmäki

Maan tasalle koko Kuitinmäki mallia Kirstimäestä.

Jaa, että hankkeen

Jaa, että hankkeen yksityiskohtia tietämättömät "naapurit" ovatkin öyhöttäneet suu vaahdossa asioista, jotka eivät edes pidä paikkaansa. En olisi ikinä uskonut.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet