LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Vapaana ollut koira hyökkäsi minun ja kissani kimppuun, omistaja ei sanonut mitään

Kirjoittajaa harmittaa, että kaikki koiranomistajat eivät pidä koiriaan kytkettyinä taajamissa, vaikka laki määrää niin.

Arkisto/ Akseli Muraja

Koirien vapaana pito taajamissa on valitettavan yleistä. Koiria pidetään irti metsissä, lenkkipoluilla ja olen niitä nähnyt jopa lasten leikkipuistossa! Kun olen sanonut, että koirat täytyy pitää kiinni taajamassa, olen saanut kiroilua tai välinpitämättömyyttä koirien omistajilta.

Käytän kissaani metsässä ja se pentuna rakastaa sitä. Tänä aamuna joku piti samojedin koiranpentua (tosin jo täysikasvuista) irti metsässä taajamassa. Koira äkkäsi kissamme. Seurauksena seisoin kissa pääni yläpuolella ja koira hyppi vasten minua, yrittäen saada kiinni kissasta.

Kissamme oli horkassa pääni yläpuolella ja tärisi hullun lailla. Koiran omistaja juoksi metsästä. Kiukkuisena kerroin hänelle, että on laitonta pitää koira vapaana taajamassa. Kysyin, ymmärtääkö hän, että jos pentu olisi juossut auton alle, syy olisi ollut hänen? Omistaja ei sanonut sanaakaan, vain sitoi koiransa ja juoksi pois paikalta!

Kaipaan myötätuntoa ja järkeä koiran omistajille. Koirat tulee pitää kiinni taajamissa. Ja jos koira karkaa jonkun kimppuun, asiaa pitää pahoitella sille, jonka kimppuun on käyty. Entäpä jos olisinkin pelännyt hysteerisesti koiria? Entäpä jos koira olisi päässyt kissani kimppuun ja joko tietoisesti tai leikkien vahingoittanut sitä?

Oli miten oli, koirien irtipitäminen on saatava kuriin. En ole ainoa, joka on kohdannut ikäviä tilanteita juoksulenkillä, kävelylenkillä, metsässä tai muualla. Myös ihmisten asenteiden on muututtava myötämielisemmäksi ja ymmärtäväisemmäksi.

Tarja Miettinen

Lukijalta

Kommentit (4)

Kommentit

Kissat tarttis pitää kiinni

Kissat tarttis pitää kiinni kans taajama-alueella...

Kissamme oli horkassa pääni

Kissamme oli horkassa pääni yläpuolella

On muuten kissat hyökkänyt

On muuten kissat hyökkänyt koirakin päin että silleen.

Jutun perusteella koira

Jutun perusteella koira (pentu?) ei hyökännyt kimppuun aiheuttaen vahinkoa. Oli varmaankin vain hyvin kiinnostunut kissasta. Alle 5 kuukauden ikäistä koiranpentua saa pitää vapaana joskaan ei 1.3 alkaen eli lintujen pesimisaikana eikä taajama-alueella metsässä kylläkin. Kissaa ei saa pitää vapaana taajamassa. Kissa on petoeläin ja tappaa lintuja toisin kuin koira. Kissat kantavat ja levittävät myös hyvin usein loisia, jotka voivat olla jopa vaarallisia esim. odottavalle äidille. Kissaa ei saa päästää lasten hiekkalaatikolle pihalla. On ihan tavallista, että kissa hyökkää koiran kimppuun yllättäen. Siinä koira jää usein toiseksi onhan kissa petoeläin. Hurjaa katsottavaa.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet