Puheenaihe

Espoo sulkee noin 40 päiväkotia – Vajaa viidennes lapsista tuodaan enää hoitoon

Varhaiskasvatuksen lapsimäärä on pudonnut koronavirustilanteen vuoksi Espoossa vajaaseen viidennekseen. Espoo sulkee pienimpiä päiväkotejaan tilapäisesti. Kuvituskuva.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Espoo aikoo sulkea noin 40 pientä päiväkotia, ryhmäperhepäiväkotia ja koulujen esikouluryhmää vähäisen lapsimäärän vuoksi. Kiinni menevien yksiköiden lapsille osoitetaan paikka toisesta lähellä sijaitsevasta yksiköstä.

– Lapsiryhmiä pidetään pieninä, mutta aivan kaikkia yksiköitä ei voida pitää avoinna, jos lapsia on vain muutama. Yksiköt avataan uudestaan, jos lapsimäärä kasvaa, sanoo Espoon varhaiskasvatuksen johtaja Virpi Mattila.

 

Tällä viikolla Espoon päiväkoteihin on tuotu vain vajaat 20 prosenttia kaupungin kirjoilla olevista varhaiskasvatusikäisistä lapsista.

Vanhempia on kehotettu olemaan tuomatta lapsia hoitopaikkoihin, jos mahdollista. Kontaktien vähentämisellä pyritään hidastamaan koronaepidemian leviämistä.

Pienimmissä paikoissa hoitoon on saatettu tuoda vain muutama lapsi. Niitäkin päiviä on ollut, ettei hoitopaikkaan ole tuotu ainuttakaan lasta.

– Olemme kiitollisia siitä, että huoltajat ovat joustaneet ja noudattaneet hallituksen antamaa suositusta, Mattila sanoo.

– Toiminnan järkevyyttä on kuitenkin pakko katsoa. Olemme aloittaneet tämän työn ja huoltajat ovat jo saaneet tästä tietoa. Seuraamme lapsimääriä päivittäin ja teemme ratkaisuja niiden mukaan tartuntariskin minimoiminen huomioon ottaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Etäopetuksessa oleville koululaisille aletaan jakaa eväspusseja – ”Jos perheiden tulotaso romahtaa, voi olla ettei jääkaapeissa ole pian mitään”24.3.2020 07.00
Päivähoidon maksuihin kaavaillaan huojennuksia espoolaisperheille – poissaolopäivät hyvitettäisiin, jos niistä ilmoitetaan ajoissa24.3.2020 18.54
Espoossa valmistellaan 15–20 koulun sulkemista – lähiopetukseen tuli maanantaina vajaat 300 pikkukoululaista lisää23.3.2020 16.00

Kommentit (3)

Kommentit

Nämä ne tautipesäkkeet ovat

Nämä ne tautipesäkkeet ovat hyvä kuin menivät kiinni.

Eiliseen mennessä alle 10v on

Eiliseen mennessä alle 10v on koronaan tartunnan saanut n.10-15 lasta. Eli todella vähän kun kokonaismäärä todettuja koronatartuntoja on 915.

Pitämällä päiväkodit auki

Pitämällä päiväkodit auki joissa on vain muutamia lapsia minimimoisi taudin leviämistä. Huolestuttavaa yhdistää päiväkodit ja tuoda lapset yhteen levittämään tautia.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu