Hiukan erilainen näytelmä – kesäteatterissa Träskändan puistossa yhdistyvät historia ja kauhu

Espoolainen Yhteisöteatteri Jäänsärkijät toteuttaa ensimmäisen kesäteatterinäytelmänsä elokuussa Träskändan puistossa. Historiallista faktaa ja zombie-kauhugenreä yhdistelevä esitys on saanut nimekseen Tarttumattomat

Näytelmässä kierretään Träskändan kartanon mailla fiktiivisen Kartanon kaverit ry:n johdolla.

– Esitys on vähän erilainen mitä kesäteatterissa on totuttu näkemään, tuottaja Kaisa Pudas toteaa.

Esityksen keskiössä oleva Träskändan kartano on vuosia tyhjillään seissyt Espoon kaupungin omistama arvorakennus, johon on kuntalaisaloitteen ansiosta ryhdytty suunnittelemaan julkisivuremonttia tänä vuonna.

– Halusin kirjoittaa näytelmän, joka käsittelisi säilyttämisen, yhteistyön ja vastuunoton tärkeyttä niin ajankohtaisten kuin planeettamme mahdollisten tulevienkin ongelmien keskellä, näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja Riina Salmi kertoo.

Näytelmä sisältää historiallisia faktoja Träskändan kartanosta ja puistosta ja alueella vaikuttaneesta Aurora Karamzinista Näytelmä sijoittuu myös lähitulevaisuuteen, jossa jokapäiväisten ongelmien lisäksi uusi, persoonallisuutta muokkaava sairaus riehuu valloillaan.

– Esitys aloitetaan Träskändan kartanon edestä ja siitä lähdetään kiertämään puistoa. Muutama kohtaus näytellään kappelissa. Väliajan jälkeen esitys siirtyy puiston kautta Lasten kulttuurikeskus Auroraan, Kaisa Pudas selvittää.

Esityksen aikana kävellään muutama sata metriä ja esitystä seurataan seisaaltaan ikään kuin perinteistä opastusta.

Esityksessä on mukana kahdeksan näyttelijää. Katsojia mahtuu mukaan 30. Esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille.

Tarttumattomat-esityksen on ohjannut ja käsikirjoittanut Riina Salmi ja tuottanut Ida Heimonen ja Kaisa Pudas.

Esitystä tukee Espoon kaupunki ja se toteutetaan yhteistyössä Träskändan kartanon ystävät ry:n ja lasten kulttuurikeskus Auroran kanssa.

Lippuja voi ostaa Yhteisöteatteri Jäänsärkijöiden nettisivun kautta etukäteen 20/12 eurolla tai ovelta käteisellä 25/15 eurolla.

Ensi-ilta on 2. elokuuta ja esitykset jatkuvat 24. elokuuta asti. Esityksiä on yhteensä 12.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut