Tilanneviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.

Mistä löytyy Espoon paras kahvila? Äänestä suosikkiasi

Kaisan Cafe Tapiolassa (ylhäällä vasemmalla), Halmeen leipomo Kauklahdessa (alla vasemmalla) ja Cafe Mellsten Haukilahdessa (alla oikealla) ovat espoolaisten kestosuosikkeja. Leppävaaran Cafe Peroba (ylhäällä oikealla) on uudempi tulokas.

Päivi Tuovinen, Anneli Tuominen-Halomo, Johanna Halava

Cafe Brunnsdalissa on huomattu kahvilakulttuurin vilkastuminen. Erikoiskahveja kuluu erityisesti viikkonloppuisin. Kuvassa Aino Vauhkonen.

Päivi Tuovinen

KAHVILLA Espoosta löytyy kymmeniä kahviloita. Äänestä suosikkiasi Länsiväylän kisassa.

Erikoiskahveja, itse tehtyjä leivonnaisia, lounaita ja kaupan päälle vielä ohjelmailtoja tai näyttelyitä – tätä kaikkea löytyy jo Espoon kahviloista. Kaupungin kahvilatarjonta on viime vuosina kasvanut ja monipuolistunut ilahduttavasti.

Oman osansa ovat tuoneet uudet tai laajentuneet kauppakeskukset, esimerkkinä vaikkapa Tapiolan Ainoan Johtocafe ja Ison Omenan syksyllä avautuneen laajennusosan kahvilat.

Kahviloita on noussut myös kauppakeskusten ulkopuolelle, kuten Zoceria ja Peroba Leppävaarassa sekä juuri avautunut Nokkalan Majakka Rantaraitin varrella.

Tuttuja tavataan kahviloissa samaan aikaan kuin kotona kyläily vähenee.”

– Eurooppalainen kahvilakulttuuri näkyy koko ajan enemmän myös Espoossa. Tuttuja tavataan kahviloissa samaan aikaan kuin kotona kyläily vähenee, pohtii Cafe Mellstenin omistaja Nina Backberg-Kinnunen.

Backberg-Kinnunen on pyörittänyt Haukilahden rannassa sijaitsevaa Cafe Mellsteniä yli 20 vuotta. Tänä talvena perinteikäs kahvila on ensimmäistä kertaa avoinna myös arkisin, keskiviikosta perjantaihin.

– Alueella liikkuu paljon ihmisiä arkisin: kotiäitejä lapsineen, eläkeläisiä, talviuimareita. Uskon, että asiakkaat löytävät tänne.

Kesäaikaan ja hyvillä säillä Rantaraitin varrella sijaitseva Cafe Mellsten pullistelee väkeä. Rantaraitti onkin Backberg-Kinnusen mukaan elävöittänyt aluetta.

– Mitä enemmän palveluja, sitä enemmän ihmisiäkin liikkuu. Säät vaikuttavat kuitenkin paljon. Helteillä väkeä riittää varmasti kaikkialle, mutta huonoillakin keleillä pitäisi olla auki, Backberg-Kinnunen huomauttaa.

Kahvilakulttuurin murros on huomattu myös Kauklahdessa.

– Tänne on muuttanut paljon nuoria perheitä, joilla kahvilakulttuuri on jo hallussa. Viikonloppuisin he tulevat meille perheineen, sanoo Cafe Brunnsdalin pitäjä Olli Vauhkonen.

Kahvilatoiminta keskittyy Brunnsdalissa viikonloppuihin. Viikolla Brunnsdalista on tullut suosittu lounaspaikka.

– Toki kahvilapalvelut ovat tarjolla myös arkisin, mutta lounas on silloin pääosassa. Viikonloppuna taas esimerkiksi erikoiskahveja menee ihan eri tavalla kuin arkena, Vauhkonen sanoo.

Myös Vauhkonen on huomannut kahvilatarjonnan lisääntyneen.

– On ymmärrettävää, että kauppakeskuksien asiakasvirtojen äärelle tulee kahviloita. Me olemme saaneet hyvää palautetta siitä, että keskusten ulkopuoleltakin löytyy yksilöllisiä paikkoja.

Written by:

Minna Airamaa

Ota yhteyttä