Mainos: Hierontakoulu Atlas

Opiskele hierojaksi - alan vaihtaminen onnistuu aikuisenakin

Hierontakoulu Atlaksessa opiskelijoiden kirjo ja taustat ovat laajat. Yhteisinä tekijöinä ovat aito halu auttaa ihmisiä ja mielenkiinto terveysalaa kohtaan. Opiskelu on monimuotokoulutusta, joka tuo joustavuutta eri elämäntilanteisiin.

Hierojan tutkintoon sisältyvä harjoittelu tapahtuu aidoissa asiakastilanteissa. – 10 kuukauden monimuotokoulutus oli juuri sopiva aika ja opiskelumalli perheelliselle alanvaihtajalle, Minna Lähteenmäki kertoo.

Mainos | Yhä useammat palaavat aikuisiällä koulunpenkille. Uutta uraa mietitään monesti omien unelmien ja työllisyysnäkymien kannalta. Iso rooli on myös eri elämäntilanteilla ja omakohtaisilla kokemuksilla.

– Itse työskentelin diplomi-insinöörinä biotekniikan parissa, kunnes sain esikoiseni. Hänellä todettiin sikiöaikainen aivoinfarkti, joka vaati paljon kuntoutusta. Samalla kiinnostuin ihmiskehon toiminnan ja tasapainon edistämisestä, kertoo koulutettu hieroja Minna Lähteenmäki.

Muuttunut elämäntilanne toi mukanaan tarpeen ammatille, jossa hän pystyisi itse määrittelemään työaikansa.

– Hierojan ammatti vaikutti mielenkiintoiselta ja monipuoliselta näköalapaikalta terveydenhuollon alalla. 10 kuukauden monimuotokoulutus oli juuri sopiva aika ja opiskelumalli perheelliselle alanvaihtajalle.

Monimuotokoulutus on joustavaa

Hierojan monimuotokoulutus koostuu lähiopetuspäivistä, itsenäisestä opiskelusta ja ohjatusta harjoittelujaksosta. Harjoittelujakso suoritetaan aidoissa hoitotilanteissa Hierontakoulu Atlaksen omissa tiloissa, jossa jokaisella opiskelijalla on käytössään oma hoitohuone sähköisine hoitopöytineen.

Valmentavaan koulutukseen sisältyy näyttötutkinto, jonka hyväksytysti suorittamalla opiskelija saa koulutetun hierojan ammattinimikkeen.

– Pidin Hierontakoulu Atlaksella opetuksen käytännönläheisyydestä ja opettajien vahvasta ammattitaidosta. Koululla on toimintaan sopivat isot ja nykyaikaiset tilat. Monimuotokoulutukseen liittyy myös paljon joustavuutta, joka mahdollistaa esimerkiksi työn tekemisen opiskelun ohella.

Anatomian opiskelu on olennainen osa terveysalan opintoja. Minna Lähteenmäki (vas.) ja Nicholas Rajala tutkimassa selkärankaa Kati Kajander-Kirin opastuksella.

Yrittäjäksi yksin, kimpassa tai palkkatöiden lisäksi

Valmistuttuaan suurin osa hierojista toimii tänä päivänä yrittäjinä tai kevytyrittäjinä. Myös Lähteenmäki jatkoi omaa uraansa ammatinharjoittajana.

– Käytännönläheinen opiskelu antoi hyvät eväät tulevaisuuteen. Myös yrittäjyyteen liittyviä asioita, kuten laskutusta ja vakuutusasioita, käytiin laajasti läpi koulutuksen aikana.

Hierojan ammattia on helppo harjoittaa myös sivutoimisena palkkatyön tai opiskelun ohessa. Aloituskustannukset ovat pienet ja omalta luokaltakin voi löytyä yhteistyökumppaneita hoitotilojen jakamiseen.

– Tai sitten käy niin kuin minulle. Hurahdin terveysalaan täysin ja jatkoin pian opiskelua. Kouluakaan ei tarvinnut vaihtaa, sillä Atlaksella on mahdollisuus opiskella myös osteopaatiksi, Lähteenmäki nauraa.

Tutustu opiskelumahdollisuuksiin tai täytä hakemus suoraan tästä.

Hierontakoulu Atlas,

Kauppakeskus Iso-Omena, Piispansilta 9 B, 3 krs, 02230 Espoo

Facebook

Niskat jumissa? Varaa aika opiskelijahierontaan tästä tai puhelimitse p. 044 7424 000, ma–to, klo 8–21.

https://hierontakoulu.fi/