Mainos: Shortcut

Laadulle kysyntää Espoossa: Shortcut-kampaamo lähti kasvuun

Parturi-kampaamo Shortcut on toiminut lähes 30 vuotta Tapiolassa, ja koko tämän ajan konseptia on hiottu timantiksi. Lähtökohta on alusta lähtien ollut sama: laadukas palvelu sekä erittäin viihtyisät salongit. Sukupolvenvaihdoksen myötä toiminta on lähtenyt kasvuun, ja on parhaillaan laajentumassa Tapiolan ulkopuolelle. Korona meinasi pysäyttää suunnitelmat, mutta kävikin toisin.

Spa-henkinen ja ylellisen viihtyisä Shortcut CLASSIC on täydellinen piilopaikka itsenssä hemmotteluun. Kuvassa myymäläpäällikkö Marika työn touhussa.

Mainos | Kokenut kampaamoalan yrittäjä Pirjo Randén perusti Shortcutin 1992. Viimeisten vuosien aikana toiminnan kehittämistä on jatkanut tytär Maria Mattsson yhdessä miehensä kanssa. Randén on edelleen mukana alkuperäisen salongin toiminnassa.

Salonkeja oli pitkään vain yksi, ja se toimi alunperin Heikintorin kauppakeskuksessa Tapiolassa. Sittemmin perustettiin sivuliike Tapiolan Stockmannille, ja 2013 alkuperäisen salongin toiminta siirtyi kauppakeskus AINOAan, jossa se toimii edelleenkin nimellä Shortcut CLASSIC. 2016 avattiin kokonaan uusi Shortcut STOCKMANN, ja 2019 lopussa samaan kauppakeskukseen käynnistyi vielä kolmas salonki, Shortcut FLOW.

Huvilamainen boutique-salonki Shortcut FLOW tarjoaa rennon ja tyylikkään miljöön – kuin olohuone! Kuvassa hiuksia viimeistelee myymäläpäällikkö Katja.

Joitakin asiakkaita on ihmetyttänyt miten kolme saman ketjun salonkia voi menestyä niin lähekkäin toisiaan, saman kauppakeskukseen sisällä.

– Eräs asiakkaamme kiteytti asian aika osuvasti. Tietyssä mielessä Tapiolassa toimii edelleenkin vain yksi laadukas Shortcut-kampaamo, mutta sillä onkin kolme hyvin erityylistä “olohuonetta", joista asiakas voi valita mieleisensä, kertoo Mattsson.

– Ja vaikka kaikista salongeista saakin samat laadukkaat parturin ja kampaamon palvelut, jokaisella on myös omat erikoisuutensa.

Näin todellakin on. Kukin salonki on sisustukseltaan varsin erilainen, mutta jokainen omalla tavallaan klassisen tyylikäs. Lisäksi Shortcut CLASSICissa toimii monipuolinen kauneushoitola, STOCKMANNilla tehdään hiustenpidennyksiä, ja FLOW:ssa taas panostetaan hiushoitoihin. Myös tuotevalikoiman osalta on kullakin salongilla omat painotuksensa, joskin kärkituote Oribe löytyy kaikista.

Hiustuotteiden luksusmerkki Oribe on tällä hetkellä laadukkainta, mitä markkinoilta löytyy. Sarja on erittäin monipuolinen, kattaen sekä muotoilutuotteet että shampoot ja hoitoaineet.

Huippulaadukas luksusmerkki Oribe onkin oiva esimerkki siitä, miten kokonaisvaltainen ja laadukas asiakaskokemus rakennetaan.

– Kun puhutaan parhaasta mahdollisesta palvelusta, pelkkä laadukas työ ja lopputulos eivät riitä. Kaiken muunkin pitää olla huippulaatua. Meidän ammattilaisten tulee jopa huomioida, miten laadukas hiustenhoito jatkuu myös parturi- ja kampaamokäyntien välillä. Siksi onkin tärkeää, että tarjoamme asiakkaillemme markkinoiden parhaita hiustenhoito- ja muotoilutuotteita. Niitä samoja ammattituotteita, joita itse käytämme työssämme.

Vaikka kyse onkin konkreettisista palveluista, Shortcut on panostanut myös digitaaliseen maailmaan. Vuosi sitten avattiin verkkokauppa ja myös digitaaliseen sisältöön on panostettu paljon. Shortcut julkaisee esimerkiksi verkkolehteä nimeltä The Professional Cut.

Shortcut STOCKMANNin myymäläpäällikkö Mariel kiinnittää hiustenpidennyksiä. Niitä halutaan pituuden lisäksi usein myös tuuheuttamaan hiuksia.

Koronan aiheuttama hetkellinen asiakaskato keväällä 2020 pelästytti myös Shortcut-yrittäjät pahanpäiväisesti. Tilanteessa olisi ollut ainekset jopa toiminnan päättymiseen.

– Totesimme kuitenkin, että parikymmentä ammattitaitoista työntekijäämme olivat meille niin tärkeitä, että heidän laittamisensa kilometritehtaalle ei ollut vaihtoehto. Päätimme pitää salongit auki ja kehittää nopeasti tapoja, joilla toiminta saadaan jatkumaan tilanteen yli, Mattsson sanoo.

Verkkokauppa saatiinkin pystytettyä ennätysajassa ja salongit alkoivat mm. heti tarjota yksityisaikoja. Henkilökunta puolestaan käytti työaikaansa online-koulutuksiin hioakseen osaamistaan entistäkin paremmaksi.

Koronasta huolimatta – ja jopa sen ansiosta – Shortcut on nyt jatkamassa laajentumistaan. Kevään haasteiden jälkeen yrittäjät päättivät kääntää katseet tulevaisuuteen ja alkoivat kartoittaa sopivaa liikepaikkaa neljättä Shortcut-salonkia ajatellen. Sopiva paikka löytyi Otaniemestä, jossa Alvar Aallon suunnittelemaa legendaarista “Ostaria” parhaillaan entisöidään. Täysin uusi Shortcut AALTO avaa ovensa kesän 2021 aikana.

Shortcut CLASSICissa sijaitsevan kauneushoitolan palvelut ja tiimi uudistuivat vuoden alussa. Nyt saatavilla myös HydraFacial-kasvohoidot, ripsienpidennykset, sokeroinnit sekä klassinnen hieronta. Tutustumisetu -20 % voimassa 31.3.2021 asti (ei kynnet/hieronta). Lue lisää täältä.

Neljä tyylikästä salonkia – löydä itsellesi sopivin!

Shortcut

Oribe

The Professional Cut

Kosmetologipalvelut

Tapiolasta lähtöisin oleva premium-kampaamo Shortcut laajenee kasvavan kysynnän perässä.

Shortcut

Oribe

The Professional Cut

Kosmetologipalvelut