Mainos: Espoon Perussuomalaiset ry

Äänestämättä jättäminen on ääni vihervasemmistolle

Mainos | Suomalaisessa demokratiassa ja suhteellisessa vaalitavassa ratkaisevat vain annetut äänet. Tutkimuksien mukaan vihervasemmistolla on perinteisesti varmimmat ja aktiivisimmat äänestäjät. Perussuomalaisien kannattajissa on sen sijaan paljon nukkuvia eli ihmisiä, jotka eivät käy äänestämässä.

Tällöin nukkuvan Perussuomalaisia kannattavan ääni menee kokonaan hukkaan ja suhteellisessa vaalitavassa vihervasemmiston kannatus korostuu lopullisessa vaalituloksessa.

Äänestämättä jättäminen ei ole kannanotto

Vain annetut äänet lasketaan ja näin ollen äänestämättä jättäminen ei ole kannanotto. Äänestämisen väliin jättäminen vaikuttaa vain äänestysprosenttiin, joka on perinteisesti kuntavaaleissa todella alhainen. Alhaisella äänestysprosentilla korostuu vihervasemmiston äänisaaliin lisäksi Espoossa Kokoomuksen vaalitulos. Perussuomalaisten kannattajan tuleekin aktivoitua äänestämään, jos hän haluaa saada Perussuomalaisia teemoja ja linjauksia Espoon kunnallispolitiikkaan. Suhteellisessa vaalitavassa kaikki äänet vaikuttavat, koska kenelle tahansa puolueen ehdokkaale annettu ääni lasketaan puolueen yhteispottiin eli suhdelukuun, joka määrittelee valtuuttettujen lukumäärän. Äänestäjä usein miettii, ettei yhdellä äänellä ole merkitystä, mutta se ei pidä paikkaansa, sillä varsinkin viimeisten valtuustoon läpipäässeiden suhdelukuvertailu on perinteisesti todella tiukkaa ja silloin se yksikin ääni merkitsee paljon.

Espoon Perussuomalaisilla on kattava vaaliohjelma

Espoon Perussuomalaisten kotisivuilta löytyy kattava vaaliohjelma. Lisäksi Espoon Perussuomalaiset ajavat luonnollisesti emopuolueen linjauksia ja teemoja Espoossa.  Niihin kannattaa käydä tutustumassa ja käydä sen jälkeen äänestämässä Perussuomalaista ehdokasta.

Espoon Perussuomalaisilla on täysi lista -112 ehdokasta

Perussuomalaisista ehdokkaista löytyy monta vaihtoehtoa sillä ehdokkaita on 112 kappaletta. Lista on kattava kokoelma eri yhteiskuntaluokista ja ammateista alkaen. Listalta löytyy niin nuorta, keski-ikäistä ja vanhempaa ehdokasta. Ehdokkaisiin voit myös tutustua Espoon Perussuomalaisten kotisivuilla.

VAIN ÄÄNESTÄMÄLLÄ VOIT VAIKUTTAA – SIKSI PERUSSUOMaLAISET!