Mainos: EMMA – Espoon modernin taiteen museo

EMMAn kesänäyttelyt ovat nyt avoinna yleisölle

Taiteilijakollektiivi Hesselholdt & Mejlvang pohtii EMMAn näyttelyssä valkoisen värin merkityksiä.

The White Exhibition kiinnittää huomion valkoiseen väriin.

Mainos | “Valkoinen ei ole neutraali, vaan järjestelmä, jonka osallisena me kaikki olemme,” toteavat tanskalaisen taiteilijakollektiivin jäsenet Sofie Hesselholdt (s. 1974) ja Vibeke Mejlvang (s. 1976). Nykytaiteen pohjoismaisiin kärkinimiin kuuluvat taiteilijat ovat niittäneet mainetta kansainvälisessä taidemaailmassa. Hesselholdt & Mejlvang analysoi taiteessaan valkoista väriä ja siihen liittyviä yhteiskunnallisia merkityksiä. Vaikka aihe on vakava, lähestyy taiteilijakollektiivi sitä leikkisällä ja visuaalisesti helposti lähestyttävällä tavalla.

Hesselholdt & Mejlvang on työskennellyt yhdessä jo yli 20 vuotta.

EMMAssa kesällä nähtävä The White Exhibition (suom. Valkoinen näyttely) pohtii valkoisen värin erilaisia merkityksiä ja siihen liittyviä mielikuvia. Valkoista lippua on käytetty esimerkiksi aselevon ja neuvottelun symbolina. Valkoinen paperi tuo puolestaan mieleen ajatuksen uudesta alusta ilman menneisyyden taakkaa.

The White Exhibition herää henkiin performanssien avulla.

Näyttelytilan installaatio herää henkiin performanssin avulla. Esiintyjät ovat näyttelytilassa tiistaista sunnuntaihin neljän tunnin ajan. Katso esitysajat täältä.

Katso lyhyt kooste performanssista tästä:

Taiteilijoiden työskentelylle on tyypillistä, että teokset ulottuvat näyttelytilan ulkopuolelle ja saavuttavat paikallisen yleisön myös yllättävissä paikoissa. Näyttelyn lisäksi taiteilijaduon suunnittelema teos ilmestyy espoolaisen Länsiväylä-sanomalehden sivuilla viitenä keskiviikkona kesäkuussa käyden vuoropuhelua päivän uutisten kanssa.

Hope Against Hope –ilmoitussarja ilmestyy kesäkuun Länsiväylä-lehdissä. Nimi viittaa sanontaan, jonka mukaan toivoa ei pitäisi koskaan menettää.

Tutustu taiteilijoiden näyttelyä taustoittavaan tekstiin täällä.

EMMA sijaitsee Näyttelykeskus WeeGeellä Tapiolassa.

EMMA – Espoon modernin taiteen museo avasi ovensa pitkän kiinniolon jälkeen yleisölle toukokuun alussa. Näyttelykeskus WeeGeellä Tapiolassa sijaitsevan taidemuseon tilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat, joten EMMAn väljissä tiloissa yleisö pääsee nauttimaan taide-elämyksistä turvallisesti.

Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi EMMAssa on nähtävillä pysyvästi Saastamoisen säätiön sekä Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmat. Lisätietoa ohjelmistostamme sekä ennakkolipun ostamisesta löydät täältä https://emmamuseum.fi/

EMMA – Espoon modernin taiteen museo

emmamuseum.fi