Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hengitä metsän tuoksuja ja opi nuotiolettujen paistamisen salat – tässä jutussa kerromme monta syytä siihen, miksi syyslomaa kannattaa viettää keskellä Espoon Nuuksion metsää

Suomen luontokeskus Haltiassa vierähtää vaikka kokonainen päivä luonnon ihmettelyn parissa. Myös syksyisten virkistyspäivien ohjelma kannattaa varata hyvissä ajoin!

Mainos | Onpa sitten oikein vihmainen ja sateinen sää tai lokakuun auringosta nautiskeleva poutapäivä, Suomen luontokeskus Haltia tarjoaa syyslomaviikon viettäjälle innostavaa ajanvietettä.

Syyslomaviikolle 15.–23.10. ajoittuu useita retkiä ja erikoistarjontaa. Maksuttomia hyvinvointiretkiä Lataa aivosi luonnossa -teemalla järjestetään tiistaina 18.10. ja torstaina 20.10. kello 13–14. Retkellä kuljetaan parin kilometrin matka Haltian lähiluonnossa, ja se toteutetaan perheille lasten ehdoilla. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Retki sopii erityisesti 5–12-vuotiaiden perheille, ja se alkaa Haltian edustalta.

– Haltian pihapiiristä lähtevät rengasreittimme ovat helppokulkuisia tutustua myös omaan tahtiin, ja niillä pääsee liikkumaan hyvin myös vaunujen tai pyörätuolin kanssa, Haltian markkinointipäällikkö Katja Määttä vinkkaa.

Alueen lähiluontopolut kutsuvatkin nauttimaan talveen valmistautuvasta metsästä, ja sisällä luontokeskuksessa odottavat moninaiset näyttelyt, joiden parissa viihtyy, aistii sekä oppii. Alle 7-vuotiaat pääsevät Haltiaan maksutta, ja luontokeskuksen näyttelyihin pääsee myös Museokortilla.

Lisäksi lauantaista keskiviikkoon 15.–19.10. Haltian kodalla opitaan paistamaan nuotiolettuja kello 12–15. Tuhansia nuotiolettuja paistanut eräopas Joel Pyykkönen opastaa lapsille nuotiolettujen paistamisen parhaat niksit. Oman itsepaistetun letun pääsee vielä herkuttelemaan hillon kera! Jokainen letunpaistaja saa Lettumestari-diplomin sekä Lettumestareiden nuotiolettutaikinan salaisen reseptin. Lettukoulu on maksuton.

Katso kaikki syyslomaviikon tekemiset Haltiassa täällä.

Tekemistä vaikka jokaiselle syyslomapäivälle

Suosittu Lataa aivosi luonnossa -näyttely on esillä enää lokakuun loppuun. Syyslomalla on siis erinomainen hetki tutustua tähän moniaistilliseen kokonaisuuteen metsäsuihkuineen ja sienipeleineen. Myös ihastuttava Villaveijarit luonnossa -näyttely päättyy pian – mutta vielä syyslomalla senkin ehtii näkemään!

Haltian kaikki kuusi luontonäyttelyä ovat avoinna jokaisena syyslomapäivänä kello 10–18. Hätkähdyttävät luontoaiheiset valokuvat lumoavat katsojansa joka puolella Haltiaa niin pysyvissä kuin vaihtuvissa näyttelyissä.

Esimerkiksi Haltian Galleriassa nyt nähtävät lehti- ja luontokuvaaja Tapio Tuomelan sympaattiset otokset kertovat kurkihoitolan tapahtumista Humppilassa parin viime vuoden ajalta. Kurkikuiskaaja Jouko Alhainen huolehtii siipirikoista tai orvoksi jääneistä kurjista, joista osa on voinut palata luontoon. Osa kurjista kuitenkin tulee hoitolaan myös jäädäkseen. Näyttely on katsottavana viimeistä kertaa 20.10.

Sunnuntaina 23.10. lomaviikon päätteeksi taas on erinomainen hetki saapua tutustumaan juuri avautuneeseen Vuoden luontokuvat 2022 -näyttelyyn.

Tutustu täällä Haltian kaikkiin näyttelyihin.

Muista myös muut Haltian mahdollisuudet

Haltia on erinomainen paikka syksyn virkistys- ja kokouspäiville. Tilat ja aktiviteetit kannattaa kuitenkin varata ajoissa.

Haltiassa onnistuvat erilaiset yksityistilaisuudet seminaareista elokuvanäytäntöihin ympäri vuoden. Keskellä luontoa sijaitsevassa luontokeskuksessa pääsee virkistymään halutessaan myös ulkona esimerkiksi retkien ja ryhmäaktiviteettien parissa.

Sisätilat mukautuvat erikokoisille ryhmille. Monitoimiauditorioon mahtuu jopa 200 osallistujaa, kun taas saunallinen kokoustila Saivo tarjoaa hienot puitteet esimerkiksi edustustapaamisille. Kokouspalveluiden lisäksi Haltiasta voi tilata tarjoilut tilaisuuksiin niin ulkona kuin sisätiloissa.

Haltiassa sijaitseva Retkipaikan varustevuokraamo lisää mahdollisuuksia yhteiseen ajanviettoon, kun kaikkia retkeilytarpeita ei ole tarpeen omistaa itse. Luontokeskuksen vieressä sijaitseva Haltia Lake Lodge -luontohotelli kutsuu viihtymään Nuuksiossa yli yön.