Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autenttista intialaista, runsas valikoima mezejä, jälkkäriksi kuplatee – Keskellä Tapiolaa sijaitsevasta Länsituulesta ei tarvitse poistua nälkäisenä

Tapiolan sydämessä metroaseman yhteydessä sijaitseva kauppakeskus Länsituuli toivottaa tervetulleeksi ostoksille ja laadukkaisiin ravintoloihin.

Mainos | Höyryävä naanleipä nousee tulikuuman tandooriuunin uumenista Mount Nepalin keittiössä. Pinnalta rapsakan paahteinen, sisältä herkullisen sitkeä nepalilaisen ruoan kulmakivi saa pintaansa vielä voikasteen, jonka jälkeen se on valmis vietäväksi pöytään.

Kahta nepalilaista pyörittävä ravintoloitsija Durga Kharel kertoo, että naanleivän lisäksi suomalaiset rakastavat hänen ruokakulttuurinsa kermaisen täyteläistä kastiketta sisältäviä annoksia, kuten butter chickenia eli voikanaa.

– Suomalaiset haluavat vähemmän mausteita, ei kovin tulista. Mutta tulistakin meiltä saa, Durga hymyilee.

Suomeen vuonna 2008 saapunut Durga teki ennen ravintolayrittäjäksi hyppäämistä töitä kokkina ja tarjoilijana. Kauppakeskus Länsituulen Mount Nepalissa ruoan valmistamisesta vastaavat kaksi kokenutta intialaistaustaista kokkia, jotka ravintoloitsijan mukaan ”osaavat kaiken”. Niinpä erityistä vastuunjakoa ei tarvita. Silti kumpikin tekee asiat omalla tavallaan, vaikka ulkopuolinen sitä tuskin huomaisi.

Vaikka ruokalista Mount Nepalissa on hyvin pitkälti sitä, mitä suomalaiseen makuun räätälöidyltä nepalilaiselta voi odottaa, uskalikkojen kannattaa kysellä erikoisuuksien perään.

Keittiöstä voi tiedustella esimerkiksi kesäkurpitsamaista palsamikarvaskurkkua, jota henkilökunta valmistaa usein omaksi lounaakseen. Intiasta lähtöisin olevaa trooppista köynnöskasvia pidetään hyvin terveellisenä. Maultaan se on kitkerä, mutta juuri siksi esimerkiksi voikana maistuu sen kaverina entistäkin kermaisemmalta ja maukkaammalta.

Lounaslistan muita suosikkeja ovat Durgan mukaan muun muassa lammascurry, katkarapu tandoori sekä kasvisruoat, kuten shahi paneer.

Tee-se-itse nuudelikeittoa

Kauppakeskus Länsituulen kakkoskerroksessa sijaitseva aasialaisbuffet Jufu oli Suomen ensimmäisiä ketjuja, jotka älysivät yhdistää kiinalaisen ruoan ja sushin ammattitaidolla, laadulla ja rakkaudesta herkulliseen ruokaan.

Ensimmäinen Jufu avattiin vuonna 2008, ja Länsituulen ravintola on jo ketjun kahdeksas. Ravintolan nimeen sisältyy monenlaisia merkityksiä, mutta yksinkertaisesti sen voisi kääntää onnentarhaksi.

Sushi, dumplingit ja muut Jufun aasialaiset herkut maistuvat edelleen taivaalliselta, mutta ravintoloitsija Xiao Lin ennakoi jo seuraavaa trendiä.

– Lähdemme seuraavaksi kokeilemaan kiinalaista nuudelikeittoa, hän kertoo hymyillen.

Ideana on yhdistää jo nyt runsaaseen lounasbuffettiin vielä keittopiste, jossa asiakkaat valmistavat itse makunsa mukaisen, höyryävän herkullisen nuudelikeiton kuumasta keittoliemestä ja mausteista sekä esikypsennetyistä raaka-aineista, kuten lihasta, kasviksista ja mausteita.

– Jos konsepti osoittautuu toimivaksi, laajennamme sitä muuallekin, Xiao kertoo.

Hyvän aterian kruunavat Jufussa friteeratut banaanit jäätelön kera.

Mezejä ja mureaa pihviä

Hämyisän elegantisti valaistu Beef & Grill yllättää lounaallaan ensikertalaisen. Tarjolla on paljon muutakin kuin vasta paistettua, suussa sulavaa pihviä, jota nimen perusteella voi odottaa, esimerkiksi pasta-annoksia, risottoa ja burgereita.

Ensin pitkään alalla työskennellyt, sittemmin ravintolayrittäjäksi vaimonsa kanssa ryhtynyt Ahmet Çelimsiz halusi jatkaa serkkunsa perustamaa Beef & Grilliä ja kehittää konseptia eteenpäin. Alun perin Forumissa avattu ravintola kasvattaa jatkuvasti suosiotaan uudella paikalla Tapiolan Länsituulessa.

– Lisäsimme valikoimaan raikkaan salaattipöydän, Ahmet kertoo muutoksista.

Salaattipöytä sekä runsas valikoima herkullisia, välimerellisiä meze-annoksia ovatkin olleet asiakkaiden mieleen.

– Meillä on 24 erilaista mezeä ja salaattia joka päivä. Esimerkiksi tsatsiki, hummus ja välimerellinen fetasalaatti ovat vakioita, mutta osa meze-listasta vaihtuu päivittäin, Ahmet kertoo.

Vaikka pihvit ovatkin Beef & Grillin varsinainen juttu niin lounaalla kuin illallisellakin, moni lounasasiakas saapuu ravintolaan vain salaattilounaan takia.

Viereisessä pöydässä aterioiva Antti Miettinen yhtyy keskusteluun ja kertoo syövänsä Beef & Grillissä 3-4 kertaa viikossa.

– Tämä on ykköspaikkani. Hyvä ruoka, palvelu, salaattipöytä ja väkeäkin tuntuu riittävän, Miettinen tiivistää.

Länsituulen ravintolat ovat auki myös iltaisin ja viikonloppuisin ja tarjoavat seisovan pöydän lisäksi myös à la carte -annoksia. Pikaruuan ystäville Länsituulesta löytyy myös Hesburger. Tervetuloa nauttimaan laadukkaista lounaista ja ostoksista suoraan Tapiolan sydämeen!

PS. Länsituulen palvelut laajenevat: alkuvuodesta 2023 ykköskerrokseen avautuu Fitness24Seven -kuntokeskus!