Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen tolkuttomalle velkaantumiselle on olemassa vaihtoehto – #LeikattavaaLöytyy

Suomi on elänyt velaksi 15 vuotta. Hallitukset toisensa perään ovat tehneet alijäämää odottaessamme talouskasvun korjaavan rakenteelliset ongelmamme. Talouskasvua ei kuitenkaan ole näkynyt ja mikä pahinta, sitä ei ole realistista odottaa nykymenolla tulevankaan.

Mainos | ”Suomi on holtittoman julkisen kulutuksen seurauksena ajautunut velkakierteeseen, jossa muutenkin alijäämäiseen valtiontalouteen tarvitaan uutta velkaa maksaaksemme vanhojen velkojemme korot. Tuoreimpien ennusteiden mukaan Suomen valtionlainojen korot ovat kohta viisi miljardia euroa vuodessa. Se tarkoittaa lähes tuhatta euroa per kansalainen vauvasta vaariin pelkkiin korkoihin. Koko valtiontalous on jo yli kymmenen miljardia (10.000.000.000) euroa alijäämäinen. Tuon saa mittasuhteeseen, kun ymmärtää, että Suomi elää joka tunti yli miljoonalla eurolla yli varojensa.

Tälle kaikelle on kuitenkin olemassa vaihtoehto. Ja se vaihtoehto ei ole erityisesti vasemmistopuolueista heitetty ajatus verojen kiristämisestä. Vaihtoehto on karsia budjetista sinne vuosikymmenien aikana kertyneet rönsyt pois. Liberaalipuolueen aktiivit kävivät valtion budjetin rivi riviltä läpi kesän ja syksyn 2022 aikana. He löysivät sieltä yli yhdeksällä miljardilla eurolla karsittavaa niin, että valtion ydintehtävistä kuten sosiaaliturvasta, terveydenhuollosta, koulutuksesta tai turvallisuudesta ei tarvitse leikata vielä euroakaan.

Jostain syystä leikkausten kerrotaan Suomessa aina kohdistuvan suoraan pienituloisiin. Ei senkään tarvitse niin olla. Liberaalipuolueen listalla leikataan yritystuista yli kolme miljardia, aluetuista lähes kolme miljardia ja lähinnä kolmannen sektorin järjestöiltä reilu miljardi. Suomen kolmas sektorihan ei ole aito kolmas sektori vaan se on tiukasti kiinni valtiossa. Katkaistaan tuo kytkös leikkaamalla avustukset. Samaan aikaan pitää luonnollisesti uusia rahankeräyslaki mahdollistamaan järjestöjen omaehtoinen varainhankinta. Lopputuloksena olisi aito kolmas sektori ja terveempi valtiontalous.

Liberaalipuolueen vaihtoehtobudjetti tehtiin huolellisesti. Jokainen budjetin viidestäsadasta momentista on käyty läpi ja arvioitu kriittisesti. Liberaalipuolue on tehnyt vaihtoehtobudjetin myötä oman pohjatyönsä ja valmiina lähettämään kansanedustajansa ajamaan asiaansa Eduskuntaan. Liberaalipuolue on valmiina käyttämään valtaa, jos kansalaiset sitä meille vaaleissa suovat.”

Eduskuntavaaliehdokas numerolla 296 Reijo Anttila, LIB Uusimaa.