Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon Nelli muuttaa Kalajärvelle

Kutsumme kaupunkilaiset toivottamaan Espoon Nellin tervetulleeksi sen uuteen naapurustoon Saudarkrokurin puistoon torstaina 25.5.2023 klo 18.

Mainos | Kuvanveistäjä Kerttu Horilan espoolaisille suunnittelema pronssiveistos, Espoon Nelli, on EMMA – Espoon modernin taiteen museon lahja 50-vuotiaalle Espoolle. Teoksessa siniharmaalla penkillä istuu ihmisen kokoinen veistos, Espoon Nelli, jonka viereen voi mennä istumaan. Teos julkistettiin keväällä 2022 Haukilahdessa. Lahjan otti vastaan espoolaisten puolesta kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. EMMAn tilaama veistos on osa taidemuseon omaa EMMA-kokoelmaa.

Espoon Nelli on suunniteltu liikutettavaksi ja sen on määrä vaihtaa maisemaa säännöllisin väliajoin, jolloin se tulee osaksi mahdollisimman monen espoolaisen arkea. Veistoksen paikan valinta tapahtuu viestikapulaa siirtämällä.

Nyt Nelli muuttaa Kalajärven Saudarkrokurin puistoon, Espoon nuorisovaltuuston valitsemaan sijoituspaikkaan. Espoon nuorisovaltuusto on saanut tehtäväkseen myös nimetä seuraavasta sijoituspaikasta päättävän tahon, joka julkistetaan tilaisuudessa.

To 25.5. klo 18 Saudarkrokurin puistossa puhuvat EMMAn intendentti Henna Paunu, Espoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja Aaron Komulainen ja Kalajärvi-seuran sihteeri Elina Leppänen. Tilaisuudessa on musiikkiesitys ja tarjoilua.

“Meillä on ollut ilo päättää Espoon Nellin uudesta sijainnista Espoon nuorisovaltuuston kesken. Julkinen taide lisää mielestämme valtavasti paikan viihtyisyyttä ja painotimme valinnassamme alueellista yhdenvertaisuutta niin, että Nelli ilahduttaisi asukkaita sellaisella alueella, jossa ei välttämättä entuudestaan ole taidehankkeita. Espoon Nelli ennen kaikkea yhdistää kaikkia espoolaisia, ja sen vieminen Pohjois-Espooseen yhdistää koko Espoota,” Espoon nuorisovaltuusto kuvailee.

Espoon Nellin tehnyt Kerttu Horila (s. 1946) on kuvanveistäjä, joka on tunnettu erityisesti luonnollisenkokoisista ihmisveistoksistaan julkisessa tilassa. Horilan pääasiallinen materiaali on keramiikka, mutta hän on tehnyt useita julkisia veistoksia myös pronssista. Teosten lähtökohtana taiteilija kertoo olevan ihmisten tarkkailu, niin ihmisten olemusten, eleiden kuin ilmeiden, joka tekee hahmoista hyvinkin inhimillisiä persoonia.

Katso tästä Kerttu Horilan taiteilijahaastattelu.

EMMAn julkisen taiteen toiminta tuo merkittävän osan EMMA-kokoelman teoksista kaikkien kaupunkilaisten saavutettaviin ympäri Espoon kaupunkikuvaa. Voit myös ikuistaa itsesi Nellin kanssa ja jakaa sen sosiaalisessa mediassa tageilla @emmamuseum ja @espooesbo.

EMMA – Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen merkittävimmistä taidemuseoista. Näyttelykeskus WeeGeellä Tapiolassa sijaitsevan taidemuseon tilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat, joten EMMAn väljissä tiloissa yleisö pääsee nauttimaan taide-elämyksistä turvallisesti. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi EMMAssa on nähtävillä Collection Kakkosen, Saastamoisen säätiön sekä Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmat.

Lisätietoa ohjelmistostamme löydät täältä: emmamuseum.fi