Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto

Friisilässä jo 63. vuosi omakotiyhdistystoimintaa

Tytöt kisaamassa Friisilän pikajuoksuherruudesta Kesäjuhlilla 2009.

Pekka Helos

Espoo on aktiivisesti toimivien kaupunginosa- ja omakotiyhdistysten kaupunki. Tällä viikolla ajankohtainen on Friisilän Omakotiyhdistys, jonka vuosikokousta vietetään keskiviikkona 13.3. kello 18 Friisilän päiväkodilla. Perinteikkäällä yhdistyksellä on meneillään tänä vuonna jo 63. toimintavuosi.

Friisilä on viihtyisä pientaloalue Olarin kainalossa. Alueen ensimmäiset asukkaat olivat todellisia uudisraivaajia, kun Frisans med Kaitansin kartanon metsäisille maille 1940-luvulla palstoitettiin rintamamiestontteja. Rakentaminen oli luvanvaraista vuosikymmeniä, sillä alueelle vahvistettiin asemakaava vasta vuonna 2000. Uudisraivaajahengessä alueella toimii omakotiyhdistyksen rinnalla edelleen myös Frisansin tiekunta. Kodikkaan kylän maisemassa näkyy tänä päivänä niin vanhoja rintamamiestaloja kuin moderneja omakotitalojakin sulassa sovussa.

Pienellä asuinalueella omakotiyhdistykseen kuuluminen on luontevaa ja yhdistys toimii aktiivisesti asukkaiden hyväksi ja alueen yhteishengen muodostamiseksi. Siivoustalkoot pitävät kylän siistinä ja kesäjuhlilla pääsee tapaamaan naapureita. Yhdistyksen järjestämät jumpat liikuttavat asukkaita ja kulttuurivierailuja tehdään säännöllisin väliajoin ­– syksyllä friisiläläiset vierailivat Espoon kaupunginteatterissa ja huhtikuussa yhdistyksen jäsenet pääsevät käymään Musiikkitalolla.

Friisilän Omakotiyhdistyksen toimintaan voi tutustua yhdistyksen kotisivuilla osoitteessa http://www.friisila.fi.

Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto

Aikaisempia kirjoituksia

Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto

Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto ry eli EKYL on vuonna 1981 perustettu espoolaisten kaupunginosa- ja kotiseutuyhdistysten keskusliitto.

Liitolla on 44 yhdistysjäsentä eri puolilta Espoota.

EKYL ry:n kotisivut

Uusimmat mielipiteet