Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto

Kaitaalla historiakäveltiin Espoo-päivänä

Ryhmä oppaineen Hyljelahden Porkkamäellä.

Iivisniemi-Kaitaa –seura juhlisti Espoo-päivää lauantaina 31.8. järjestämällä historiakävelyn Kaitaan alueella. Kävelyn oppaana toimi pitkäaikainen kotiseutuaktiivi Seppo Salo. Salo on alueen asiantuntija, ja on mm. päätoimittanut Tarinoiden Kaitaa –kirjan. Tälle kierrokselle oppaalla riitti tarinoita liki neljäksi tunniksi, kun myös osallistujat täydensivät tietoja omilla kokemuksillaan ja kertomuksillaan.

Historiakierrokselle osallistui yli 30 kiinnostunutta kävelijää. Uutta tietoa riitti myös pidempään alueella asuneille, kuten eräs omien sanojensa mukaan jo 36 vuota Kaitaalla asunut kiertäjä totesi: ”Nyt minäkin tiedän tarkalleen, millä paikalla Ivisnäsin ja Kaitansin kartanot olivat!”

Jo hävinneiden kartanoiden historian lisäksi tutustuttiin Hannuksen ja Bondaksen kartanoiden sekä Villa Marjarannan ja Villa Rulluddin maisemiin ja historiaan. Kierros kävi myös kuntoilusta, sillä osallistujat saivat kavuta Själsöbergetin huipulle katselemaan muinaishautoja ja Prästbergetille eli Rullavuorelle etsimään Kihlmanien teollisuussuvun kalliopuutarhan jäänteitä. Matkaa kierrokselle kertyi noin 5,5 kilometriä.

 

Iivisniemi-Kaitaa –seura on Kaitaalla toimiva kaupunginosayhdistys, jolla on meneillään jo 38. toimintavuosi. Aktiivinen yhdistys järjestää alueella monenlaista toimintaa asukkaille. Yhdistys myös seuraa alueen kehitystä ja kaavoittamista ja tuo tarpeen mukaan esille asukkaiden näkökulmia alueen kehittämiseen.  Lisätietoa yhdistyksestä löytyy seuran kotisivuilta osoitteesta http://www.kaitaa.net/.

Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto

Aikaisempia kirjoituksia

Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto

Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto ry eli EKYL on vuonna 1981 perustettu espoolaisten kaupunginosa- ja kotiseutuyhdistysten keskusliitto.

Liitolla on 44 yhdistysjäsentä eri puolilta Espoota.

EKYL ry:n kotisivut

Uusimmat mielipiteet