Espoon Nuorisovaltuusto

Aloite: Espoon keskuksen nimi muutettava

Nuorisovaltuuston 18.5 hyväksymä aloite:

 Aloite: Espoon keskuksen nimi muutettava

Espoon kaupungin ytimessä on alue, jota ironisesti kutsutaan Espoon keskukseksi. Espoon keskuksen nimi on ollut ajassaan perusteltu: radan varrelle syntyi historialliseen ympäristöön kunnallishallinnon ydin ja aikanaan huomattavan kokoinen liikekeskus. On kuitenkin mainitsemisen arvoista, että jo 60- ja 70-luvuilla Tapiola oli Espoon keskusta selkeämpi ja edustavampi ydin kaupungille. Sittemmin ajatus yhden asuinalueen ympärille kehittyvästä kaupungista on kadonnut, ja kaupunki on kasvanut omalaatuisesti useisiin keskittymiin. Espoon keskus ei enää ole Espoon muiden asukas-, palvelu- ja liikekeskittymien rinnalla niin merkittävä, että sen kutsuminen kaupungin keskukseksi olisi luontevaa tai mielekästä.

 

Espoon nuorisovaltuuston mielestä nykyinen nimi on ristiriitainen. Nimenä Espoon keskus antaa kuvan, että alue olisi erityisen merkittävä osa Espoota kuntana ja kaupunkina. Painokas nimi on Espoossa vieraileville harhaanjohtava, etenkin kun kaupunginosa ei yleisen mielipiteen mukaan ole vieläkään kaunista kaupunkia parhaiten edustava.

 

Nuorisovaltuusto vaatii Espoon keskuksen nimen muuttamista. Kaupunginosalle luontevin nimi löytyisi alueen värikkäistä historiallisista nimistä tai vaihtoehtoisesti yleisen järjestettävän nimikilpailun avulla.

 

Lisätietoja

Micke Lindholm

puheenjohtaja

p. 050 442 7917

[email protected]

Espoon Nuorisovaltuusto

Aikaisempia kirjoituksia

Espoon Nuorisovaltuusto

Espoon nuorisovaltuusto on olemassa kaupungin nuoria ja päättäjiä varten. Nuorisovaltuusto, tai tuttavallisemmin Nuva, koostuu 13-18 -vuotiaista espoolaisnuorista. Nuorisovaltuutetut pyrkivät tuomaan nuorten äänen kuuluviin kaupungin päätöksenteossa. Nuva ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin ja tuo esille nuorten toiveita. Lisätietoja: www.espoo.fi/nuva

Uusimmat mielipiteet