Uimavesikatsaus - Sinilevätilanne pahin Laaksolahden uimarannalla

Laaksolahden uimaranta

Laaksolahden uimarannalle oli eilen kertynyt todella selkeä sinileväkertymä. Sinilevä muodosti vihertäviä lauttoja, jotka kukkivat selvästi. Tässä muutama kuva, jotka on otettu 20.7.2011

Sinileväkukintaa Laaksolahdessa 20.7.2011

 

Jokaisella valvotulla uimarannalla - sekä meri- että järvirannoilla - on havaittu jossain vaiheessa kesää sinilevää. Sinilevätilanteet voivat kuitenkin vaihdella päivän sisälläkin, joten kannattaa käyttää tervettä järkeä arvioidessa uimaan lähtöä. Vesihän voi olla kirkasta, vaikka siinä on vähän sinilevää. Vähäinen määrä sitä on usein harmitonta suurimmalle osalle uimareista - varsinkin kun käy suihkussa uinnin jälkeen! Täysin sinilevästä puuroutunut vesi on kuitenkin selkeä signaali siitä, että kannattaa uida jossakin muualla. Espoon uimarannoilla veden laatu on muuten kuin sinilevän osalta hyvä, ja useilla valvomattomilla järvirannoilla vedessä ei ole edes sinilevää - Esimerkiksi Sorvalammella on kirkas ja puhdas lämmin vesi. Katso Espoon uimarantojen sijainnit täältä.

Sorvalampi on puhdas sinilevistä

Kivenlahden uimarannallakin on alkanut näkymään sinilevää rantavalvojien mukaan

Hyvistä säistä ja yli 20 asteisesta vedestä huolimatta kävijämäärät ovat olleet vähäisiä valvotuilla uimarannoilla - kenties sinilevä on pelotellut suuren osan uimareista muille rannoille. Sinilevätilannetta valvoo Espoon terveysviranomainen ja täältä löytyvät heidän viimeisimmät uimavesitulokset. Kuten mainitsin aiemmin, sinilevätilanne voi nopeastikin muuttua, jonka takia sinilevästä varoittavat kyltit ovat näkyvissä valvotuilla uimarannoilla. Ne ovat esillä siitäkin huolimatta vaikka vedessä ei juuri sillä hetkellä näyttäisi olevan sinilevää!

 

Espoon uimarannat

Uimavesien valvonta

Valvottujen uimarantojen tilasto 2011

Katso lisää valokuvia Espoon uimarannoilta

 Aiemmat uimarantojen artikkelit löytyvät täältä

Kysymyksiä ja kommentteja voi lähettää

[email protected] tai (09) 816 43463

Tervetuloa Länsiväylän blogeihin!

Länsiväylä-lehti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia espoolaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.