Laadi itsellesi kulttuurihaaste

Anneli Tuominen-Halomo

(PÄÄKIRJOITUS) Espoossa on keksitty mainio tapa aktivoida kirjaston käyttäjät lukemaan entistä enemmän. Helmet-lukuhaaste on jo muutaman vuoden ajan antanut 50 vinkkiä kiinnostavan luettavan valikoimiseksi.

Lukuhaaste on saanut rinnalleen pienemmän lukuhaasteen sekä musiikki- ja leffahaasteet, uusimpana pelihaasteen.

Heti vuoden alkajaisiksi julkaistut haasteet herättivät vilkasta keskustelua somessa, kun ryhmäläiset miettivät, miten tietyt haasteen kohdat pitäisi ratkaista.

Haasteiden hauskuus on siinä, että ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa ratkaista, mitä pitää lukea vaikkapa haasteen kohdassa ”Iloinen kirja”. Se voi olla yhtä hyvin lasten lorukirja kuin murrepakinoista koottu kirja.

Jokainen voi laatia myös oman kulttuurihaasteen. Mitäpä, jos harrastaisit tänä vuonna kerran viikossa kulttuuria! Tai ainakin kerran kuukaudessa. Lupaa itsellesi, että käyt vaikkapa taidenäyttelyssä kuukauden joka kolmas sunnuntai ja houkuttelet samalla kaverin mukaan.

Haasta itsesi myös tutustumaan sellaiseen kulttuuriin, joka on vielä itsellesi vierasta, olkoonpa se sitten klassista musiikkia tai modernia tanssia. Tai käy sellaisessa museossa, jossa et ole ennen käynyt.

Kulttuurin harrastaminen ei ole rahasta kiinni, koska eri puolilla kaupunkia järjestetään myös tapahtumia, joihin on vapaa pääsy tai sisään pääsee pienellä rahalla.

Espoossa tapahtuu ihan joka viikko ja valinnanvaraa on runsaasti. Kulttuurin tarjoajana ei kannata unohtaa myöskään Espoon seurakuntia. Kirkoissa soivat hienot konsertit pitkin vuotta.

Anneli Tuominen-Halomo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Yksi kuoli raskaan ajoneuvon ja henkilöauton nokkakolarissa Kirkkonummella – onnettomuuspaikalla kantatie 51:llä käytössä kiertotie
 2. Espooseen aukeaa ensi viikolla uusi koronatestien drive in -kaista – sijoituspaikkana Tapiola
 3. Poliisilta lisätietoa Kirkkonummen kuolonkolarista – kuorma-auto törmäsi ajoneuvoyhdistelmän keulaan kolaroineeseen henkilöautoon
 4. Espoossa todettu 981 koronatartuntaa – viikon aikana 30 uutta tapausta
 5. Kirkkonummi aloittaa maanantaina kangasmaskien jaon – jokainen hakija saa kolme
 6. Leppävaaran uimahallissa ja maauimalassa viikonloppuna olleella henkilöllä todettu koronavirustartunta
 7. Moottoripyöräilijä kuoli Espoossa kolarissa henkilöauton kanssa
 8. Espoolaisen Markuksen, 26, elämäntarina kosketti – saa elämänsä ensimmäisen työpaikan lakutehtaalla ja omistusasunnon
 9. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 10. Kauniainen aloitti jo kasvomaskien jakamisen vähävaraisille
 11. Maskisuositus tuli: Espoo pohtii nyt, missä ja milloin kasvomaskeja aletaan jakaa vähävaraisille
 12. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 13. Tapiolan kahluualtaan kausi vetelee viimeisiään – allasta aletaan tyhjentää jo maanantaina
 14. Kiekko-Espooseen myös kanadalaisväriä – konkarisentteri on tuttu liigasta ja KHL:stä
 15. Odotettu maskisuositus tuli – HSL toivoo matkustajien käyttävän suojaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.