Mielipide: Laadukas haavanhoito kuuluu Espoon sairaalan palveluihin

toimitus

Nimimerkki ”Tällaista hoitoa Espoossa” kirjoitti kokemuksestaan Espoon sairaalassa (LV 23.–24.11.). Pahoittelen huonoa kokemusta osastollamme. Välinpitämätön kohtelu ei missään tapauksessa kuulu Espoon sairaalan toimintaperiaatteisiin.

Potilaiden hyvä ja laadukas hoito on meille ensiarvoisen tärkeää. Haavanhoito-osastomme on nimensä mukaisesti haavanhoitoon erikoistunut yksikkö, jossa haavojen alipaineimuhoitoa tehdään päivittäin. Osastollamme on haavanhoitoon erikoistunut sairaanhoitaja, ja lisäksi koko osaston henkilöstö on perehdytetty haavanhoitoon. Osastolla kiertävät viikoittain myös Hyksin haavakeskuksen plastiikkakirurgi, verisuonikirurgi ja ihotautilääkäri sekä haavanhoitaja, jotka edustavat alansa huippuosaamista maassamme.

Osastolla on laaja hoitotarvikevarasto, jonka sisältö on suunniteltu yhteistyössä Hyksin haavakeskuksen kanssa. Potilashuoneisiin tuomme kerralla vain tarvittavan määrä haavanhoitotuotteita, koska potilashuoneessa olleita tuotteita ei voi hygieniasyistä palauttaa uudelleen varastoon. Näin vältämme sen, että kalliit tuotteet päätyisivät hävikiksi.

Kesäisin meillä, kuten muissakin sairaaloissa, on sijaisina neljä vuotta opiskelleita lääketieteen kandidaatteja. He toimivat aina erikoislääkärin ohjauksessa. Viime kesänä haavaosastomme kandidaatteja ohjaamassa oli yleislääketieteen erikoislääkäri, jolla on Lääkäriliiton myöntämä haavanhoidon erityispätevyys. Nykyisten osaajien rinnalla ja ohjauksessa koulutamme myös tulevaisuuden osaajia.

Roope Leppänen

johtava ylilääkäri

Espoon sairaala

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 2. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 3. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 4. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 5. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 6. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 7. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 8. Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – Alalla pelätään, että vastaavia onnettomuuksia voi sattua muuallakin
 9. HSL-sovelluksessa voi maksaa lippuja nyt myös Pivolla
 10. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 11. Luontoretki tutustuttaa Leppävaaran luontoon ja Hanikan luontopolkuun – ilmoittauduttava yhä ennakkoon
 12. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 13. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 14. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 15. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.