Espoosta espoolaisille

toimitus

(PÄÄKIRJOITUS) Länsiväylä täyttää tänä vuonna 65 vuotta. Siksi myös keskiviikon 30. lokakuuta lehti – juhlalehtemme – poikkeaa arkinumeroistamme.

65 vuotta on pitkä aika. Niin pitkä, että jos elokuussa 1954 ensi kertaa Tapiola tanään -nimellä ilmestyneen lehden jakelualue olisi ollut yhtä laaja kuin nykyään, olisivat edeltäjämme toimituksessa joutuneet tekemään venäjänkielisen aluepainoksen jaettavaksi Muulon sillasta länteen.

50 vuotta sitten lehden nimi vaihtui Länsiväyläksi.

Toimituksemme seinällä on kellertynyt paperi, joka on otsikoitu: Espoo kaupungiksi! Miksi? Paperi mainostaa keväällä 1967 Pohjois-Tapiolan yhteiskoululla järjestettyä ”asiantuntijoiden selostustilaisuutta”, jonka asialistan mukaan vastauksia haettiin muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Mitä se tuo tullessaan? Soveltuuko muutos Helsingin seudun yhteistyösuunnitelmiin? Vastaavatko uusien kaupunkien kokemukset odotuksia?

Espoo muuttui kauppalasta kaupungiksi vuonna 1972. Tässä juhlalehdessä kerromme, millainen monimuotoinen kaupunki Espoosta on kasvanut ja miltä Suomen toiseksi suurimman kaupungin tulevaisuus näyttää. Kerromme eri kaupunkikeskuksista ja mitä tulevaisuus on niihin tuomassa. Ääneen pääsevät espoolaiset eri elämänalueilta. Lukijamme ovat olleet mukana juhlalehden tekemisessä myös lähettämällä kuvia rakkaimmista paikoistaan kotikaupungissaan.

Juhlalehtemme lähtöjuttu on ajankuva neljännesvuosisadan takaa. Tänä vuonna viettää hopeahääpäiväänsä pari, joka löysi toisensa 1990-luvun alkupuolella Länsiväylässä julkaistun ilmoituksen avulla.

Kaupunkilehti ei elä umpiossa, vaan hengittää lukijoidensa arkea. Paikallinen lehti ansaitsee olemassaolonsa oikeutuksen olemalla lukijoilleen ja yhteistyökumppaneilleen hyödyllinen, tarpeellinen ja viihdyttäväkin. Siksi teetimme tänä syksynä IRO Researchilla suuren Espoo-tutkimuksen, jotta tietäisimme paremmin, mitä espoolaiset ajattelevat kotikaupungistaan ja sen luetuimmasta lehdestä. Tutkimuksen tuloksia puramme jutuiksi loppuvuoden aikana ja käytämme niitä myös lehden kehittämiseksi edelleen. Osana kehitystyötä koko lehden toimitus työskentelee ensi keväästä lähtien Tapiolassa.

Maistiaisina tutkimuksemme tuloksista mainittakoon kysymys Mistä saat parhaiten tietoa asuinkuntasi asioista? Vastaajien mielestä selvä ykkönen oli Länsiväylä. Tästä nöyrimmät kiitokset kuuluvat lukijoillemme.

Länsiväylä on myös tulevat vuodet espoolaisten puolella nostamalla esiin paikallisia ihmisiä, uutisia ja ilmiöitä. Espoosta espoolaisille.

Mikko Heinovastaava päätoimittajamikko.heino@media.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.