Mielipide: Miksi Espoosta kehitetään vain kaakkoisnurkkaa?

Sinebrychoffin huvila, Karhusaari. Arkisto/Anneli Tuominen-Halomo

toimitus

Länsiväylän Areenassa oli 21.8. toive Keski-Espoon kehittämisestä. Oikein hyvä, mutta sama voidaan – hyvällä syyllä – esittää myös läntisen sekä pohjoisen Espoon osalta. Nyt on kaikkea annettu vain kaakkoiselle kulmalle (joskus hamassa tulevaisuudessa kenties koko rantaosalle), ja tuntuu, ettei päättäjiemme mielestä vieläkään riitä. Jopa historiallisesti arvokas Karhusaari halutaan antaa pilattavaksi lasten puuhamaalla, vaikka pelkästään sen liikenne aiheuttaisi kamaluuksia.

Espoon kaakkoiseen nurkkaan oli ennen liikennemullistustakin erinomaiset kulkuyhteydet. Kaikki meni siitä kautta, joka suuntaan pääsi vaivatta ja nopeasti. Niin edelleen, mutta nyt siellä on myös metro ja jopa alennetut lipunhinnat. Mitä me muut saimme? Poistetut tai pilatut linjat ja hinnankorotukset! Missä on tasa-arvo? Samat verot me kaikki maksamme ja myös samat edut vaadimme.

Miksi sille lasten puuhamaallekaan ei etsitä sopivaa paikkaa Espoon keskeltä? Siellä on tilaa, sinne mahtuu lisää toimintaa ja sinne on hyvät yhteydet joka suunnasta jo olemassa. Pääsisi julkisillakin joka puolelta, kun on käytettävissä sekä juna että valtatiet, lyhyempi matka lentokentällekin. Karhusaaren voi antaa vanhusten puuhapaikaksi, sillä he ymmärtävät historian arvon ja osaavat vaalia sitä.

Asuvatko kaikki Espoon päättäjät kaakkoiskulmassa, kun kaiken pitäisi olla siellä ja vain siellä, vaikka suurin osa espoolaisia asuu muissa osissa kaupunkia? Aikovatko Espoon päättäjät kenties liittää Espoon Helsinkiin, kun kaiken pitää olla Helsingin lähellä, Helsingin mukaan ja Helsingin hyväksymää? No, ei ehkä huono idea olisikaan. Kaukainen Vuosaarikin nauttii paremmasta ja halvemmasta liikenteestä kuin suurin osa Espoota. Luulimme Espoota Suomen toiseksi suurimmaksi ihan itsenään.

Hei Espoon päättäjät, kaikki espoolaiset, ne teidät sinne vaaleilla valinneet ja myös hyviä päätöksiä vaativat, haluavat liikkua, asioida ja elää muutenkin Espoossa yhtä hyvin mahdollisuuksin kuin pienen kulman asukkaat! Vaaleja todella odotellaan.

Pitkämuistinen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lääkäri epäili, että tänään 100-vuotiaan espoolaisen Eila Stigin papereissa on väärä syntymäaika – "Näillä jaloilla ei käveltäisi, jos en tekisi niillä jumppaa"
 2. Vesiskoottereiden meteli häiritsee Suinonsalmessa –"Aina löytyy joku, joka haluaa leikkiä"
 3. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta
 4. Espoolaisessa päiväkodissa kymmenille korona-altistus – myös kotihoitopalveluja tarjoavan hoivayrityksen työntekijä sairastunut
 5. Espoon terveysasemien puhelinpalvelu yhä ruuhkautunut – takaisinsoittoa voi joutua odottamaan pari vuorokautta
 6. Vainio 8.8.
 7. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 8. Sunnuntaina ei nähdä perinteistä autojonoa Upinniemeen – Rannikkoprikaatin valatilaisuutta voi seurata etänä netistä
 9. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 10. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 11. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 12. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 13. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 14. Uuden kaupunkitapahtuman musiikki ja maut herättävät Meritorin eloon Kivenlahdessa – "Tavoitteena leppoisa ja rauhallinen meininki"
 15. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Toisestakin Espoosta löydetystä villikanista todettu tappava tauti – tällä kertaa Niittykummussa
 2. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta
 3. Espoolaisessa päiväkodissa kymmenille korona-altistus – myös kotihoitopalveluja tarjoavan hoivayrityksen työntekijä sairastunut
 4. HSL suunnittelee Etelä-Espoon bussilinjoihin muutoksia – kaupunkilaisilla pari viikkoa aikaa kertoa mielipiteensä
 5. 83-vuotias kampaajamestari Rauni Lavinkoski on laittanut espoolaisten hiuksia jo 60 vuotta – ”Teen tätä työtä niin kauan kuin käteni toimivat”
 6. Lääkäri epäili, että tänään 100-vuotiaan espoolaisen Eila Stigin papereissa on väärä syntymäaika – "Näillä jaloilla ei käveltäisi, jos en tekisi niillä jumppaa"
 7. Espoo kertoi koronalähteitä – joka neljäs viime viikkojen tartunnoista saatu matkalta
 8. Espoon terveysasemien puhelinpalvelu yhä ruuhkautunut – takaisinsoittoa voi joutua odottamaan pari vuorokautta
 9. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 10. Raidejokerin rakentaminen tuo jälleen isoja liikennejärjestelyjä moneen paikkaan syksyn aikana
 11. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 12. Uuden kaupunkitapahtuman musiikki ja maut herättävät Meritorin eloon Kivenlahdessa – "Tavoitteena leppoisa ja rauhallinen meininki"
 13. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 14. Vesiskoottereiden meteli häiritsee Suinonsalmessa –"Aina löytyy joku, joka haluaa leikkiä"
 15. Kuntoportaiden suosio ei laannu – Soukka sai omansa, seuraavatkin jo suunnitteilla, olarilaisille luvassa pettymys

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.