Mielipide: Koirien ulvonta ja haukkuminen häiritsee

Kirjoittajaa harmittaa, että kaikki koiranomistajat eivät välitä siitä, vaikka lemmikki aiheuttaisi häiriötä muille. Arkisto/ Tuire Punkki

toimitus

Koirat lemmikkeinä ovat yleistyneet. Vaikuttaa siltä, että osa koirien omistajista ei välitä siitä, kuinka paljon heidän lemmikkinsä voi aiheuttaa häiriötä ulkopuolisille haukkumisella.

Esimerkiksi Isoon Omenaan tullaan asioille koiran kanssa, jätetään se kiinnitettynä kauppakeskuksen ulkopuolelle haukkumaan ja ulvomaan oman asioimisen ajaksi. Näin oli muun muassa sunnuntaina puolen päivän tietämissä, kun äänekäs koira häiritsi lähitienoon asukkaita ja kauppakeskukseen saapuvia ja sieltä poistuvia. Koira haukkui aivan koko ajan, kun omistaja ei ollut näköpiirissä.

Vastaavaa häiriötä aiheutuu yksin jätettyjen koirien käyttäytymisestä lähes päivittäin, mihin aikaan tahansa ja myös silloin, kun koiria ulkoilutetaan ja näköpiiriin sattuu joku toinen koira.

Ison Omenan ympäristössä hämmästyttää myös runsas pihan ja katujen roskaaminen, vaikka roska-astioitakin olisi käytettävissä. Käsittämätöntä, että tällaista välinpitämättömyyttä on vielä nykyään niin paljon.

Kotirauhaa ja siisteyttä arvostava

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.