Mielipide: Metro sopii huonosti espoolaisille

Rantaradan junat ovat täysiä samoin metro ruuhka-aikaan. Päivi Tuovinen

toimitus

Rantaradan junat täyttyvät ja metro on jo pitkään ollut täpösen täysi (LV 14.8.). Ruuhkaan ovat osittain vaikuttaneet halpa matka (2,80 e) vaikkapa Itäkeskuksesta Matinkylään tai Helsingin keskustasta Leppävaaraan. Metro on selkeästi tehty helsinkiläisten kauppamatkoja varten. Ne ovat ehkä hyviä ostosmatkoja, mutta espoolaiset eivät asu kauppakeskuksissa.

Varsinkin metro toimii niin, että espoolaiset pääsevät vain osan matkasta sillä ja loput on tehtävä bussilla. Tämä hidastaa matkantekoa ja välillä matka, joka ennen kesti puoli tuntia, voi nykyään kestää tunnin.

Junille tarvitaan kaksi kaupunkiraidetta lisää Leppävaarasta Kauklahteen ja mieluummin Kirkkonummelle saakka. Näitä raiteita pitää kuitenkin odottaa ainakin kymmenen vuotta. Mitä siis voitaisiin tehdä?

Länsiväylän bussikaista on metron tulemisen myötä ollut tyhjänä Helsingistä Matinkylään. Väylä on kuitenkin nopein tapa kuljettaa ihmisiä työpaikoille tai kouluihin ja sieltä takaisin. Olisiko tässä ratkaisu?

Olav Eriksson,

Kirkkonummi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.