Mielipide: Kevyen liikenteen väylien katkaisuista tiedotetaan Espoossa huonosti

toimitus

Viime aikoina on erilaisten työmaiden takia katkaistu työmatkaliikenteen kannalta tärkeitä kevyen liikenteen väyliä. Luettelen nyt muutaman Keski-Espoosta.

Turuntien varressa Karakallion kohdalla on vesijohtotyömaa. Minkäänlaista valmistumisaikataulua ei ole saatavilla mistään. Kiertotiet joko Kilon tai Karakallion kautta ovat pitkiä ja mäkisiä. Työtä tullaan luultavasti jatkamaan pian Laurea-ammattikorkeakoulun kohdalla, koska paikalle on tuotu jo valtava määrä liikennemerkkejä ja puomeja.

Raidejokerin työmaa Vermon Ravitiellä. Alun perin Ravitien piti olla suljettu vain autoilta, ja kevyen liikenteen väylän piti olla auki, mutta sitten sekin yllättäen suljettiin.

Mitään aikataulua ei ole, luultavasti pitää varautua siihen, että Ravitie pysyy suljettuna vuoteen 2024 asti? Lisäksi sellainen yksityiskohta, joka ärsyttää sekä autoilijoita että pyöräilijöitä, on että Perkkaantien ja Ravitien risteyksen liikennevalot toimivat yhä ja näyttävät välillä punaista Perkkaantietä pitkin ajaville, vaikka koko Ravitie on yhtä monttua, ei edes kaasutankkausasemalle pääse.

Perkkaalla on Hatsinanpuiston viemärityömaa. Työn piti olla valmis jo kesäkuussa, mutta kevyen liikenteen väylän päällä on vielä jokin työmaatukikohta, joka on aidattu.

Siitä ei ole kuin vuosi, kun koko Vermo–Perkkaa-alueen itä-länsisuuntaiset pyörätiet olivat poikki monta peräkkäistä kesää milloin minkäkin syyn takia, eikä ollut mitään infoa saatavilla milloin valmistuu.

Kaupunki voisi edes omilla sivuillaan tiedottaa tarkemmin Keski-Espoon katujen ja kevyen liikenteen väylien katkaisuista. Etelä-Espoon kohdalla on toimittu paremmin, mutta Keski-Espoossa on nähtävillä vain vanhentuneita suunnitelmia.

Rainer Silfverberg

Järvenperä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronakriisi taustalla: Elokuvakeskus ja hotelli eivät tulekaan Tapiolaan, tilalle "pääkonttoritasoisia" toimistotiloja
 2. Kesälomalaiset Louna ja Wilma olivat ensimmäisinä isossa altaassa – maauimalassa ja uimahallissa noudatettiin uusia sääntöjä
 3. Laajalahden Bredis alkaa kasvaa – valmista pitäisi olla kesällä 2021
 4. Leppävaarassa jonotettiin uimahalliin ja maauimalaan kello 6.30 lähtien
 5. Kulttuuriin ja liikuntaan esitetyt leikkaukset antavat esimakua Kirkkonummen kunnan säästötavoitteista
 6. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 7. Asennustyöt sulkevat kaistoja Kehä I:n tunnelissa Leppävaarassa
 8. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 9. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna
 10. Sarjarattijuoppo välttyi vangitsemiselta, kaahasi vielä samana iltana varastetulla moottoripyörällä humalassa ja aineissa Helsingissä
 11. "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – nuorison joukkotappelu levisi illalla myös Pasilaan
 12. Juuri nyt: Kehäradan ja Keravan junat eivät kulje kuten pitäisi – vika vaikuttaa myös kaukoliikenteeseen
 13. USU-gallup: Suomalaiset aikovat reissata tänä kesänä kotimaassa vähintään entiseen malliin
 14. Harkkamatsissa FC Honka kohtaa FC Lahden – yleisömäärää rajattu
 15. Laitiselle, Tuomiselle, Monoselle ja Lindforsille 10 000 euron apuraha

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.