Mielipide: Karhusaari on hyvä nykyisellään

Havainnekuva lastenmaailman sijoittumisesta Karhusaareen. Siitä suunnitellaan lapsille suunnattua kulttuuri- ja matkailukohdetta. Lundén Architecture Company

toimitus

Tässä on lastenmaailma. Näin totesi minulle muuan isä, joka oli lastensa kanssa Karhusaaren uimarannalla. Hän nosti kätensä ja osoitti ympäristöään. Tässä on paras lastenmaailma: puita, kiviä, keppejä, rantaa, kallioita, marjoja, raikasta ilmaa ja metsän eläimiä. Tämä on parasta mitä voimme lapsillemme tarjota. Ei mitään valmiiksi rakennettuja leikkipaikkoja ja puuhapuistoja. Lapset voivat ja osaavat olla täällä aktiivisia ja kekseliäitä. Tässä olikin hyvin kiteytettynä monen lapsiperheen mielipide.

Karhusaaren suojelun jatkamiseksi kerätään kannattajia (kunta-aloite 6610, Pro Karhusaari – Karhusaaren suojelukaavaa ei saa purkaa). Olen jutellut yli tuhannen ihmisen kanssa ja ennen kaikkea monien lapsiperheiden kanssa. Vain yksi äiti oli myötämielinen, kukaan muu ei halunnut lisää valmiiksi rakennettuja meno- ja leikkipuistoja. Pääkaupunkialueella on parinkymmenen kilometrin sisällä erilaisia huvi-, meno- ja seikkailupaikkoja yli 10 ja varmasti jokaisen makuun. Lisäksi ovat liikunta- ja urheiluhallit ja maauimalat. Mutta missä on tilaa olla luonnossa ihan vaan rauhassa ja retkeillä lasten kanssa. Tällainen upea paikka löytyy niinkin läheltä kuin Karhusaaresta, keskellä tiheään rakennettua Keilaniemen ja Tapiolan ympäristöä.

Jos lastenmaailman on ajateltu olevan lasten kulttuuria ja lukemista edistävä rakennus, niin eikö näiden asioiden edistäminen kuulu kirjastoillemme. Kirjastonhoitajamme ovat näissä asioissa ammattilaisia ja osaavat tarjota parhaimmat eväät lukukokemusten saamisessa ja lapsille suunnatun kulttuurin tietojen ja taitojen jakamisessa.

Karhusaari on haluttu alue, mutta kun lähialueelle tulee tuhansia uusia asukkaita, niin varmaan heidänkin toiveensa on, että kodin lähellä on luontoa eikä vain betonia. Uskoisin tämän olevan myös myyntivaltti. Kuka haluaa Keilaniemen jättitorneihin asumaan, jos ei edes ikkunasta näy mitään vihreää.

Lisäksi mistä löytyisi ne maksavat 600 000 asiakasta vuodessa ja parkkipaikat heille.

Säästetään Karhusaari meille espoolaisille, koska meille se kuuluu, ei gryndereille! Kunnostetaan se arvoisekseen, niin voimme nauttia sen luonnosta, historiasta ja rauhasta vielä monta sukupolvea.

Säästetään – ei tuhota

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.