Potkulaudoilla hiljainen startti

Mikko Heino

(PÄÄKIRJOITUS) Kesän kuuma kiistely sähköpotkulaudoista ei juurikaan ole läikkynyt Helsingistä Espooseen saakka. Keväästä saakka vellonut keskustelu on sivunnut niin tapaturmia kuin kaupunkikuvan siisteyttä ja esteettömyyttäkin.

Espooseen vuokrattavat sähköpotkulaudat ilmestyivät heinäkuussa. Aloitus on ollut maltillinen, sillä sähköpotkulautoja on ollut vuokrattavana vain 20–40 kappaletta ja nekin ainoastaan Otaniemen ja Keilaniemen alueilla. Länsiväylä kertoi puolitoista viikkoa sitten, että Espoossa lautojen käyttöaste on jäänyt alkuvaiheessa matalaksi. Lautoja on kuitenkin tulossa lisää, ja niitä vuokraava yritys Tier uskoo, että nyt koulujen ja oppilaitosten taas avattua ovensa myös käyttömäärät lisääntyvät.

Jos espoolaiset innostuvat käyttämään vuokralautoja, niin seuraavaksi niitä ollaan tuomassa tarjolle Tapiolaan.

Ja on sähköpotkulautakeskustelussa ollut espoolainenkin kulma. Kokoomuksen espoolaiskansanedustaja Mia Laiho teki heinäkuun puolivälin tienoilla hallitukselle kirjallisen kysymyksen sähköpotkulautojen turvallisuudesta. Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) otti kantaa asiaan kovin ympäripyöreästi heinäkuun lopulla Ilta-Sanomien haastattelussa: ”Varmasti jos ja kun tämä liikkumismuoto tulee yleistymään, niin pitää tarkastella tulevaisuudessa sitä, tarvitaanko jonkinlaista lisäsääntelyä, ja onko ihmisillä ylipäätään nämä nykyisetkään säännöt tarpeeksi hyvin tiedossa”.

Tuleva näyttää, yleistyvätkö vuokrattavat sähköpotkulaudat Espoossa niin, että ne alkavat näkyä myös espoolaisessa katukuvassa – lieveilmiöineenkin. Jos potkulautakeskustelu onkin ollut Espoossa hiljaista hyrinää, niin Helsingissä on jo lyöty isompaa vaihdetta silmään. Viime viikolla Helsingin kaduille ilmestyi vuokrattavaksi mopoihin rinnastettavia pikasähköpyöriä, joiden huippunopeus on lähes kaksinkertainen sähköpotkulautoihin verrattuna.

Mikko Heino

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut