Vapaaehtoistyötä tarvitaan, mutta sen tekemistä vaikeutetaan

Kirjoittaja ihmettelee intoa syynätä eläkeläisten kilometrikorvauksia. Armi Suojanen

toimitus

Nimimerkki Pettynyt (LV 31.7.) kertoi lopettaneensa pientä korvausta vastaan tekemänsä lähimmäisaputyönsä, josta maksoi veron, koska hänen olisi pitänyt perustaa toiminimi.

Teen palkatonta vapaaehtoistyötä noin 50 keikkaa vuodessa, josta yhdistykseni maksaa matkakulut.

Tämän vuoden alusta Verohallinto päätti, että myös vain eläketuloa nauttivan vapaaehtoistyöntekijän pitää ilmoittaa kilometrikorvaukset heti maksun saatuaan Verohallinnon tulorekisteriin. Näin digiaikana sähköinen ohjelma on tietenkin mahdollisimman monimutkainen.

Verottavuuden alaraja on 3 000 euroa vuodessa. Laskutan yhdistykseltäni muutaman kympin vuodessa. Ei se mitään tuloa ole, koska oma auto ei kulje ilmaiseksi.

Ajattelin, että Verohallinto on saanut oikeat verorosvot kiinni, koska on aikaa syynätä eläkeläisten pieniä kilometrikorvauksia.

Käyttäisin mielelläni julkisia kulkuneuvoja, mutta metron tultua johonkin paikkaan on mentävä kolmella kulkuneuvolla: bussilla junalla ja bussilla sekä toisella kolmella takaisin. Kyllä siinä tekee mieli ottaa oma auto käyttöön.

Yhdistykseni täydentää julkista sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Yhteiskunta kyllä huutaa kolmatta sektoria avukseen, mutta hiekkaa heitetään rattaisiin.

Kaarina Niinimäki

Laajalahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.