Länsiväylä edelleen luetuin paperilehti

Mikko Heino

(PÄÄKIRJOITUS) Juhlavuottaan viettävä Länsiväylä on edelleen tutkitusti luetuin paperilehti Espoossa ja Kauniaisissa. Tämä käy ilmi perjantaina julkaistusta vuoden 2018 kansallisesta mediatutkimuksesta (KMT).

Länsiväylän paperilehdellä on tuoreen tutkimuksen mukaan kaikkiaan 91 000 lukijaa. Myös Länsiväylän verkkolukemisen huomioiva niin sanottu kokonaistavoittavuus on 136 000 eri lukijaa.

Esimerkiksi Espoossa ja Kauniaisissa Länsiväylän paperilehdellä on KMT:n mukaan yhteensä 6 000 lukijaa enemmän kuin Helsingin Sanomien printtilehdellä.

Kiitos kaupungin luetuimman paperilehden asemasta kuuluu ennen kaikkea uskollisille lukijoille. Tämä kertoo, että luotettavalle paikalliselle journalismille on edelleen kysyntää, ja sitä Länsiväylä edeltäjineen on tehnyt 65 vuotta. Siksi on helppo luvata toimituksemme jatkossakin kirjoittavan Espoosta espoolaisille unohtamatta Kauniaisia ja Kirkkonummea.

Yhteensä Etelä-Suomen Median lehdet tavoittavat nyt 1 094 000 lukijaa. Eniten lukijoita on Suomen suurimmalla kaupunkilehdellä kaupunkilehti Helsingin Uutisilla, jonka kokonaistavoittavuus on 350 000 lukijaa. Vantaan Sanomien kokonaistavoittavuus on 118 000. Etelä-Suomen Median pääkaupunkiseudun lehtikolmikkoon kuuluvien Länsiväylän, Vantaan Sanomien ja Helsingin Uutisten yhteinen kokonaistavoittavuus on 536 000 eri lukijaa. Paperiversioillaan lehdet tavoittavat yhdessä 237 000 eri lukijaa.

Etelä-Suomen Media on osa Mediatalo Keskisuomalaista, jonka kokonaistavoittavuus oli tuoreessa mittauksessa 1,8 miljoonaa lukijaa ja viikkokokonaistavoittavuus 1,97 miljoonaa lukijaa.

Mikko Heino

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut