Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Espoo panostaa nyt lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin

Mia Laiho kirjoitti lasten ja nuorten mielenterveyspalveluista otsikolla ”Lapsia huostaanotetaan riittämättömien mielenterveyspalveluiden takia” (LV 26.2.). Kirjoittaja tarttuu tärkeään asiaan, johon myös Espoon kaupunki panostaa entistä enemmän.

Espoossa lisättiin viime vuonna erityisesti nuorten mielenterveyspalveluja, ja hoitoon pääsy näyttää tällä hetkellä hyvältä. Kiireellisissä asioissa Ison Omenan palvelutorilla sijaitseva Mielenterveys- ja päihdeklinikka palvelee ilman ajanvarausta maanantaista torstaihin kello 8–18 ja perjantaina 8–16. Kiireettömissä asioissa Perkkaalla ja Matinkylässä sijaitsevien nuorisopoliklinikoiden vastaanotoille pääsee 11 päivässä.

Mielenterveyteen liittyviä palveluita on lisätty myös kouluissa ja oppilaitoksissa: tarjolla on terveydenhoitajien vastaanottoja, joille ei tarvitse varata aikaa. Lisäksi terveydenhoitajilta saa tukea mielen hyvinvointiin liittyvissä pulmissa. Terveydenhoitajan kanssa työskentelevät lääkäri, psykologi ja kuraattori. Lisäksi Espoon opiskeluhuollossa on käytetty hyvin tuloksin lyhytkestoista interventiota lievään ja keskivaikeaan masennukseen (IPC menetelmä).

Lasten mielenterveyspalveluissa olemme tiivistäneet yhteistyötä opiskeluhuollon, perheneuvolan, lasten kuntoutuspalvelujen ja lastenpsykiatrisen yksikön välillä.

Mielenterveyspalvelujen kysyntä lisääntyy edelleen. Teemme parhaamme, jotta espoolaiset lapset ja nuoret saavat tarvitsemansa tuen omassa arkiympäristössään mahdollisimman nopeasti ja helposti, ennen kuin ongelmat kärjistyvät.

Juha-Pekka Strömberg

mielenterveys- ja päihdepalvelujen päällikkö

Raija Vanhatalo

terveydenhoidon päällikkö

Susanna Laitsaari

lapsiperheiden hyvinvointipalvelujen päällikkö

Espoon kaupunki