Mielipide: Koululaiseni eväspussissa on riisipiirakkaa tai vehnäsämpylää, miksei Espoo tarjoa ravitsevampaa ruokaa?

Ruista ranteeseen

Espoon kaupungin koululaisille tarjoaman eväspussin sisältö vaihtelee kouluittain. Joissakin kouluissa ruokapalveluhenkilöstö vastaa eväspussien kokoamisesta, kun taas osassa kouluja tämä työ on ilmeisesti ulkoistettu.

Kysyin kohta kaksi viikkoa sitten kaupungille lähettämässäni palautteessa, voitaisiinko eväspussien kokoajia ohjeistaa myös eväiden vaihtelevuudesta ja terveellisyydestä budjetin puitteissa.

Olen kuullut, että eräässä koulussa koulun emäntä oli heti alkuun kertonut lapsille, että eväspussin sisältö vaihtelisi hieman joka päivä. Tarjolla on ollut erilaisia juomia, hedelmiä, vaaleaa ja tummaa leipää ja niin edespäin. Oman lapseni koulussa kaava on pysynyt samana. Viikon ensimmäisenä päivänä riisipiirakkaa ja loppuviikko joko juusto- tai vehnäsämpylää. Ei ruisleipää, ei sekaleipää, ei pasteijoita, ei lihapiirakoita tai muutakaan vähän enemmän nälkää poissa pitävää.

Kaupunki ei ole ottanut tähän mitään kantaa. En myöskään ole saanut vastausta ehdotukseeni, jossa kysyin ruokapalveluhenkilöstön lomautusten sijaan heille mahdollisuutta valmistaa eväiden sijaan peruskouluruokaa. Tätä voitaisiin jäähdytettynä jakaa oppilaille kotona lämmitettäväksi ainakin niissä kouluissa, joissa vielä valmistetaan ruokaa koululla opiskeleville ja aterioiville lapsille. Myös ruokakassien jakomahdollisuutta voitaisiin yhtenä vaihtoehtona pohtia.

Entä onko kaupunki pohtinut palauttavansa iltapäiväkerhomaksuja, kun lähes kaikki lapset ovat nyt kotona iltapäivisin ja perheillä on muutenkin taloudellisesti tiukkaa?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu