Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: TE-toimisto tarjoaa yhden luukun palvelua

Henna Kajava toivoo TE-toimistoihin yhden luukun palvelua, josta työtön saisi apua myös koulutusasioissa (LV 25.3.). Tällainen palvelupiste on jo olemassa, nimittäin Uudenmaan TE-toimiston ja Espoon kaupungin yhdessä pyörittämä Työllisyyden palvelutori.

Ison Omenan Työllisyyden palvelutorilla TE-toimiston ja Espoon työllisyyspalveluiden työntekijät vastaavat työnhakijoiden työnhakuun ja kouluttautumiseen liittyviin kysymyksiin. Palvelutorilla vierailee myös opetusalan ammattilaisia auttamassa koulutusasioissa. Lisäksi palvelutorilla järjestetään ryhmätilaisuuksia ja työnantajatapaamisia. Työllisyyden palvelutoreja on Espoon lisäksi Helsingissä ja Vantaalla.

Yli 30-vuotiaille suunnatut Työllisyyden palvelutorit avattiin viime vuonna. Alle 30-vuotiaille on tarjottu yhden luukun palvelua jo pidempään. Ympäri Suomea sijaitsevat Ohjaamot ovat monialaisia palvelupisteitä, joista nuoret saavat työnhaku- ja opiskeluasioiden lisäksi apua esimerkiksi asunnon hankkimisessa.

Olemme Kajavan kanssa samaa mieltä siinä, että työttömiä tulisi kohdata myös kasvokkain. Työllisyyden palvelutorit perustettiin nimenomaan siksi, että asiakkaat toivoivat pääsevänsä keskustelemaan työnhakuasioista kasvokkain asiantuntijoiden kanssa. Poikkeustilanteessa Työllisyyden palvelutorit ja Ohjaamot palvelevat kuitenkin vain puhelimitse ja sähköisten etäyhteyksien avulla.

Pääkaupunkiseudulla toimivien Työllisyyden palvelutorien lisäksi TE-palvelut tarjoavat koulutusneuvontaa valtakunnallisena puhelin- ja sähköpostipalveluna. Ratkaisu sopii niille, jotka eivät pysty hyödyntämään kasvokkain järjestettäviä palveluita.

Yhden luukun palvelutarve on siis TE-toimistossa huomattu ja yhdessä kaupunkien kanssa palvelu on myös toteutettu. Konsepti on todettu toimivaksi sekä kävijämäärän että asiakaspalautteen perusteella.

Jaakko Westerlund

Uudenmaan TE- toimiston johdon ja johdon tuen palvelupäällikkö

Hilla-Maaria Sipilä

Espoon kaupungin työllisyyspalvelujen päällikkö