Mielipide: Ikäihmisten asiointiin on tarjolla apua Espoossa ja sitä kannattaa pyytää

Espoon kaupunki tarjoaa vapaaehtoisen avustuksella apua ikäihmisille muun muassa kauppa-asioissa. Arkisto/ Jaakko Avikainen

Sirpa Immonen asiakasohjauspäällikkö Seniorineuvonta Nestori Espoon kaupunki Marja Manninen toiminnanjohtaja EJY ry

Länsiväylän mielipidepalstalla (LV 25.­–26.4.) nostettiin esille huoli ikäihmisten turvallisuudesta koronaepidemian aikana.

Nyt on hyvä hetki tarjota apua läheisille ja kannustamme rohkeasti myös pyytämään apua.

Kaupunki ja vapaaehtoiset toimivat yhdessä sen eteen, että espoolaiset ikäihmiset voivat elää turvallisesti kotonaan. Jos yli 70-vuotias ei saa hoidettua ruokaostoksiaan ja apteekkiasioitaan oman tukiverkostonsa avulla, apua kannattaa pyytää Seniorineuvonta Nestorista (p. 09 816 33333, ma–pe 8–16). Nestorista välitämme avunpyynnön Espoon kaupungin yhteistyötaho EJY ry:lle, joka on sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan järjestöjen yhteenliittymä. EJY:n koulutetut ja luotettavat vapaaehtoiset käyvät ruokakaupassa iäkkään puolesta ja tuovat ruokaostokset kotiovelle.

Lisäksi kaupunki ja järjestöt tarjoavat yhteystyössä ruoka-apua lapsiperheille, karanteenissa oleville sekä vähävaraisille espoolaisille. Ruoka-avun tavoittaa numerosta 09 816 22040 maanantaista perjantaihin kello 8–11. Siellä sosiaalihuollon työntekijät arvioivat avuntarpeen.

On ymmärrettävää, että viime aikojen uutiset saattavat aiheuttaa huolta. Omasta terveydestä on kuitenkin syytä pitää huolta poikkeusoloissakin. Perussairaudet on syytä hoitaa huolella ja akuutteihin tilanteisiin saa apua terveysasemilta. Terveysasemilla asiointi on turvallista. Hengitystieinfektio-oireita potevat hoidamme Samarian terveysasemalla ja muita oireita potevat muilla terveysasemilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut