Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kissa ei pärjää ilman ihmistä

Näin sunnuntaina 26. huhtikuuta pyöräretkelläni Muuralantien ja Pitäjänportin risteyksessä laihan ja huonokarvaisen kissan, jolla oli sameat silmät, ylittävän vaivalloisesti tien autioituneen talon pihalle. Näki, ettei kissasta ole pidetty huolta, vaan omillaan on yrittänyt pärjätä, kenties syntynytkin ulos. Tuli paha mieli ja surullinen olo.

Suomessa on edelleen kissoihin liittyvä asenneongelma, mahdollisesti myös tiedon puute. Siksi muistuttelen, ettei kissa pärjää ilman ihmisen apua Suomen luonnossa, eikä ole tarkoituskaan pärjätä.

Yritin houkutella kissaa luokseni, mutta eihän se onnistunut etenkään ilman ruokaa, enkä tiedä, miten olisin sen pyöränkorissa saanut turvaan. Siksi toivon, että sitä ja sen kohtalotovereita vastaan tulisi lisää hyviä ihmisiä, jotka ruokkisivat, veisivät pois säiden armoilta, hoitaisivat kuntoon tai tarvittaessa lopetuttaisivat kivuttomasti, eläinlääkärin toimesta. Jotkut kissat ovat päätyneet luonnon armoille vain ja ainoastaan ihmisen huolimattomuudesta tai välinpitämättömyydestä johtuen. Esimerkiksi Hesyltä tai Rekku Rescuelta saa lainaksi loukkuja, joiden avulla aran kissan kiinniottaminen ja turvaan saattaminen voi onnistua. Muistutan myös, että jos on varaa ottaa kissa, on oltava varaa myös leikkauttaa se.