Pääkirjoitus: Kesä on nyt omatoimisempi

Koronarajoitusten purun aloittaminen on näkynyt heti myös Espoossa varovaisena toiveikkuutena. Länsiväylän paperilehdissä ja verkkosivuillakin on tällä viikolla kerrottu vähittäisestä avautumisesta.

Perusopetuksen koululaiset palaavat ensi torstaina kahdeksi viikoksi kouluihin.

Ulkoliikuntapaikkoja aletaan avata, ja harrastustoiminta alkaa elpyä vaikkakin pienryhmätoimintana.

Kirjastot avaavat Espoossa ovensa maanantaina.

Jalkapallon korkeimmalla sarjatasolla pelaavat FC Hongan miehet ja naiset tietävät nyt, milloin kummankin joukkueen sarjapelien pitäisi alkaa. Myös juniorisarjojen pelit alkavat rullata.

Näyttelykeskus Weegee jatkaa näyttelytoimintaa heti kesäkuun alussa.

Espoon saaristoveneet aloittavat liikennöinnin kesäkuun ensimmäisenä lauantaina.

Ravintolat ja kahvilat voivat avata asiakastilojaan kesäkuun alusta alkaen.

Ja lista täydentyy koko ajan.

Vaikka yhteiskunnan avautumisen merkkejä näkyy jo, paljon on myös vielä auki tarkempia määräyksiä odotellessa. Kesätapahtumia on peruttu tai niiden valmistelut ovat olleet jäissä.

Järjestäjät selvittävät nyt uusien määräysten myötä, missä muodossa erilaisia tapahtumia voisikin järjestää jossain vaiheessa kesää. Lisää tietoa kaivataan siitä, mitä kaikkea hallituksen ehdoksi asettamat erityisjärjestelyt käytännössä ovat.

Vaikka erilaisia kesätapahtumia pystyttäisiinkin sittenkin järjestämään, on lähestyvä kesä silti omatoimisempi kuin aiemmin, kun kalenteroituja kesätapahtumia ei ole aiemman kaltaista määrää.

Koko ajan on myös hyvä muistaa, että rajoitukset ja ohjeet voivat edelleen myös muuttua suuntaan tai toiseen. Hallitus seuraa koronatartuntojen leviämisen vauhtia, ja vasta kesän alussa nähdään, miten esimerkiksi koulujen avaaminen näkyy tautitilastoissa.

Mikko Heino

vastaava päätoimittaja

mikko.heino@media.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu