Mielipide: Junavarikko kannattaisi sijoittaa Kauklahdesta länteen

Uudenmaan liiton tiedotteen mukaan Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 27. huhtikuuta. Hallitus hyväksyi Uusimaa-kaavan kokonaisuuden ja päätti esittää kaavan hyväksymistä 9. kesäkuuta kokoontuvalle maakuntavaltuustolle.

Kaavakokonaisuuteen sisältyy oikeusvaikutteinen kaavakartta, johon on merkitty järeä junavarikko Mankin–Luoman-alueelle Espoonlahden pohjukkaan. Tiedotteessa korostetaan, että kaavan aikatähtäin on vuodessa 2050.

Uudenmaan liitto, sen suunnittelijat ja päätöksentekijät ovat siis sitä mieltä, että vuonna 2050 ja sen jälkeen pääkaupunkiseudun toimiva joukkoliikenne länteen nojaa Kauklahteen päättyvään kaupunkirataan.

Jos suunnittelun aikajänne on nykyisestä yli kolmenkymmenen vuoden päähän, olen vakuuttunut, että rantaradan varrella asuu kymmeniätuhansia uusia asukkaita Kauklahdesta länteen. Heillä on tarve liikkua kotiseudultaan Helsinkiin aivan kuten kauklahtelaisillakin. Jos minä olisin Uudenmaan liiton päätöksentekijä ja aikatähtäimekseni asetettaisiin vuosi 2050, sijoittaisin järeän junavarikon sinne, minne kaupunkirata vuonna 2050 ulottuu. Eikö Uudenmaan liiton tehtävänä ole tämän asian pohtiminen?

Hannu Valtanen

metsänhoitaja

Luoma

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut