Pääkirjoitus: Kevään raskas kaasujalka

Kolmisenkymmentä kaaharia menetti viikonlopun aikana rankan ylinopeuden takia ajokorttinsa poliisille. Suurinta ylinopeutta ajaneelle mitattiin nopeudeksi 222 kilometriä tunnissa satasen rajoitusalueella. Kehä I:llä kuski ajoi 145 kilometriä tunnissa kuudenkympin rajoitusalueella.

Toisena viikonloppuna poliisi otti hyllylle 26 ajokorttia, muun muassa Espoossa viidenkympin rajoitusalueella 136 kilometriä tunnissa ajaneelta.

Kahden henkilöauton kilpa-ajo Länsiväylällä päättyi ulosajoon ja kolmen nuoren loukkaantumiseen. Vauhtia autoilla oli 140 kilometriä tunnissa.

Poliisin kamera-auto valvoi aamun liikennettä tietyömaa-alueella Turunväylällä Kehä I:n liittymän kohdalla. Kamera-auto oli paikalla 40 minuuttia, ja kamera räpsähti sakon arvoisesti 270 kertaa. Keskimäärin sakkoraja ylittyi yhdeksän sekunnin välein.

Ylle kirjoitetut ovat Länsiväylän parin viime viikon uutisia Länsi-Uudenmaan poliisin alueelta. Valtaosa näistä perinteisellä nopeusvalvonnalla mitatuista kaahaamisista tapahtui Espoossa ja Kirkkonummella.

Samaa on ollut havaittavissa myös automaattivalvonnassa. Poliisin mukaan kaahaaminen on pahimmillaan tuplaantunut alkuvuonna. Tammi-maaliskuussa kameratolppien mittauksissa kuudenkympin rajoitusalueella vakavat piittaamattomuudet (ylinopeus 36–47 km/h) lisääntyivät koko maassa 84 prosenttia ja törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset (ylinopeus vähintään. 48 km/h) 47 prosenttia. Maantienopeuksilla kahdeksankympin rajoituksista ylöspäin meno oli vielä holtittomampaa: vakavissa piittaamattomuuksissa (ylitys 39–50 km/h) oli alkuvuodesta kasvua 125 prosenttia ja törkeissä liikenneturvallisuuden vaarantamisissa 110 prosenttia.

Kevään eteneminen ei ainakaan Länsi-Uudenmaan poliisin lukujen perusteella ole tuonut muutosta, niin hurjia ylinopeuksia nopeusvalvonnassa on viime aikoina mitattu. Kaasujalan hölläämiseen olisi todellakin syytä – varsinkin kun koulut ovat taas avanneet ovensa.

Mikko Heino

vastaava päätoimittaja

mikko.heino@media.fi

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut