Mielipide: | Kiviruukkiin tarvitaan varaus lukiolle

Kiviruukin osayleiskaava on nähtävillä 22. toukokuuta asti. Kaavaluonnoksesta puuttuu varaus lukiolle.

Kivenlahden metroaseman ja bio- ja kiertotalouden innovaatioita kehittävän Cleantech Gardenin myötä alueelle kasvaa kiertotalouden ja siihen liittyvän yritystoiminnan, osaamisen ja opiskelun huippukampus. Huippukampus tarvitsee varauksen myös lukiolle.

Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta on toivonut lukiotilojen sijoittamista Kiviruukin Cleantech Garden bio- ja kiertotalouden innovaatiokeskittymän yhteyteen. Myös Espoon nuorisovaltuusto on ilmaissut tukensa Kiviruukin lukiolle.

Kiviruukki ja koko läntinen Espoo ovat Espoon kasvavimpia alueita, joten lukion ja muiden koulutuspalveluiden tarve on huomattava. Alueelle sijoittuu peruskoulun ja ammatillisen koulutuksen tiloja. Palvelutarvetta täydentämään Espoon elinkeino- ja kilpailukykyjaosto on päättänyt varata alueen Kivenlahdesta liikuntahankkeen suunnittelua varten. Metron vaikutusalue tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa palveluita toisiinsa kytkeytyen. Tilaisuutta synergiaetujen saavuttamiselle ei pidä menettää.

Alue on keskeinen liikenteen solmukohta, joten sijainti lukiokoulutukselle on erinomainen. Muiden alueiden kytkeytymistä Kiviruukkiin vahvistetaan joukkoliikenteen runkolinjalla tai pikaraitiotievarauksella. Näin myös Saunalahti sekä alueet Kauklahteen asti pääsevät metron ja palveluiden vaikutuspiiriin.

Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtajistona pidämme tärkeänä, että Kiviruukin alueelle tehdään varaus myös lukiokoulutukselle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut