Pääkirjoitus: Haastavat rajoitukset

Ravintolat saavat jälleen avata ovensa 1. kesäkuuta alkaen tietyin rajoituksin. Ravintolassa saa jatkossa olla asiakkaita enintään puolet sallitusta normaalista. Alkoholia saa tarjoilla mutta vain iltakymmeneen saakka. Yökerhot pidetään vielä suljettuna.

Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa lokakuun loppuun asti, mutta tarpeen tullen rajoituksia voidaan kiristää tai loiventaa.

Ravintoloitsijat ovat Espoossa venyneet poikkeusajan keskellä äärimmilleen ideoiden niin kotiinkuljetuksia, etälounaita kuin piknik-kasseja. Aika näyttää, mitkä poikkeusajan uusista ideoista jäävät pysyviksi.

Nyt on edessä uudenlaisten joustojen aika, sillä asiakasmäärän lisäksi on myös muita rajoituksia. Ruokaa ei saa tarjota buffetpöydästä, aukioloajat muuttuvat ja niin edelleen.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut ry Maran kannanoton mukaan sallittujen asiakaspaikkojen määrä pitäisi olla 75 prosenttia normaalista, jotta työntekijät kannattaisi kutsua lomautukselta takaisin töihin. Muuten ravintolatoimintaa ei saada kannattavaksi, sillä kulut juoksevat. Meiltä ei löydy sellaista taskulaskinta, josta löydettäisiin sellaiset näppäimet, että saataisiin kannattavasti avattua kesäkuussa, Maran toimitusjohtaja Timo Lappi totesi tiistaina A-studiossa.

Kaikkine rajoituksineenkin muutos lienee asiakkaan näkökulmasta silti tervetullut. Kesälomakauden alkaessa on mahdollisuus hyödyntää paikallista ravintolatarjontaa ja tukea alueen yrittäjiä. Vaikka rajoituksia hiljalleen lievennetään, ei koronavirusta ole vielä selätetty. Espoossa on todettu koronavirusta kolmanneksi eniten koko Suomessa Helsingin ja Vantaan jälkeen.

Jokaisen asiakkaan täytyy tuntea omalta osaltaan vastuunsa ja asioida ravintoloissa vain terveenä. Jos koronakeskittymät ryöpsähtävät välinpitämättömyyden vuoksi, ollaan pian uusien rajoitusten tiellä.

Mikko Heino

Kirjoittaja on Länsiväylän vastaava päätoimittaja

mikko.heino@media.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Epäily: Lihaksikas, ruskettunut miespyöräilijä pahoinpiteli naisen ratsupolulla Oittaalla – kuva
 2. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 3. HSL avaa matkakortin nettilatauksen ensi viikolla – voi ostaa sekä kautta että arvoa
 4. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 5. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"
 6. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 7. 180 kilometriä tunnissa kuudenkympin rajoitusalueella – Porkkalantiellä triplanopeutta ajaneen motoristin kortti hyllylle
 8. Valtion lupaus rahoittaa puolet kaupunkiradasta saa Espoossa myös kritiikkiä – Vuornos: ”Hanke vaakalaudalla”
 9. Mieskuski ajeli pelkillä vanteilla – ei osannut kertoa, mistä oli tulossa ja minne menossa
 10. Länsimetron jatkeella alkaa kiskojen asennus
 11. Mopoilijoista valituksia poliisille päivittäin ­– poliisin saapuminen rauhoittaa menon vain hetkeksi
 12. Kymmenet tutkijat vetoavat: Käytä maskia julkisella paikalla, vaikka huivia jos ei muuta – "Auttaa pelastamaan ihmishenkiä"
 13. Kiekko-Vantaan kapteeni vaihtaa Kiekko-Espoon alakertaan – "Erno on loistava joukkueen jätkä"
 14. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa
 15. Hallituksen lisäbudjetti: Espoo on saamassa hieman alle 140 miljoonaa kaupunkiradan jatkeeseen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.