Pääkirjoitus: Tutkimusmatkalle kotikaupunkiin

Tunnetko hyvin Espoon? Jos vastasit ei tai epäröit, tänä kesänä kannattaa ottaa selvää, millaisia mahdollisuuksia Espoossa on loma- ja vapaapäivien viettoon.

Nuo virkkeet kirjoitettiin tälle palstalle vuosi sitten, mutta nyt ne ovat ajankohtaisempia kuin ehkä koskaan.

Kevään poikkeustila aiheutti omituisen tunteen ajan pysähtymisestä. Maailma on kuitenkin koko ajan madellut eteenpäin, siitä todisteena on vaikkapa yhtäkkiä vihreäksi lehahtanut maisema.

Maanantaina kesä alkoi virallisesti paitsi kalenterin, niin myös koronarajoitusten osalta. Espoossakin avautuivat muun muassa ravintolat, museot, uimahallit ja maauimala.

Monista totutuista kesätekemisistä joudumme kuitenkin tänä vuonna luopumaan. Se voi ensihätään tuntua ikävältä, kun Suomen kesä on muutenkin lyhyt ja keliriippuvainen.

Poikkeuskesän harmittelun sijaan voi kuitenkin tehdä kaikkea sitä, mihin aiempina kesinä ei ole ollut aikaa matkailun ja kesätapahtumasta toiseen rientämisen lomassa. Esimerkiksi lähteä tutkimusmatkalle kotikaupunkiin.

Espoossa on iso joukko erilaisia luontokohteita, jotka tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia lähimatkailuun. Kesällä espoolaisia vetää puoleensa myös meri ja sen rannat palveluineen.

Veneilevien espoolaisten lisäksi kaupungin edustalla olevat saaret ovat veneettömienkin saavutettavissa. Kaupunkiveneet ovat jo käytössä, ja saaristoveneliikennekin käynnistyy viikonloppuna.

Sadepäivinä tekemistä ja nähtävää löytyy esimerkiksi Espoon monista museoista.

Päättynyt kevät näytti, että uudenlainen arki on mahdollista ottaa haltuun hyvinkin nopeasti. Samalla poikkeusaika toi monia asioita katveesta lähelle. Viruksesta emme varmasti pääse eroon ihan äkkiä, joten aika moni oppimistamme uusista käytännöistä on saattanut tulla jäädäkseen.

Mikko Heino

vastaava päätoimittaja

mikko.heino@media.fi

Kommentoi