Mielipide: Töyssytys haittaa liikkumista

Marko Lysmä

Espoossa on panostettu kiitettävästi pyöräteiden kuntoon. Suunnittelua vaivaa kuitenkin erilaisten hankalien ja kantikkaiden kivireunuksien käyttö, mahdoton töyssytys. Myös keskikorokkeiden osalta tuntuu, että ne ovat jalankulkijoiden turvallisuutta lisäävästä tarkoituksesta huolimatta etenkin pyöräilijöille ja rullaluistelijoille varsin hankalia.

Pyörällä liikkuessa on harmillista, kun jatkuvasti joutuu hidastamaan vauhtia tai kiertämään näitä korotuksia. Kaupunki edistäisi paremmin joutuisaa kunto- ja työmatkapyöräilyä, mikäli teiden ylityksissä ja keskikorokkeilla olisi muutaman kymmenen sentin korokkeeton aukko takaamassa sujuvampaa etenemistä. Näin tehdään kiitettävästi naapurikunnissa kuten Helsingissä ja Vantaalla.

Lisäksi pinnoitusten vaihtelut esimerkiksi bussipysäkkien yhteydessä haittaavat edellä mainittujen tekijöiden lisäksi rullaluistelua. Etenkin pienten kivilaattojen saumat vaikeuttavat merkittävästi etenemistä ja aiheuttavat vaaran paikkoja, vaikka vauhti on hiljainen.

Kunto- ja työmatkaliikkujan kannalta kantikkaiden ja vaihtelevien pinnoitusten käyttö on merkittävä haitta. Tähän pitäisi löytää useampia liikkumisen muotoja huomioivia ratkaisuja. Suunnittelussa siistiltä näyttävä kanttisievistely haittaa, hidastaa ja hämmentää nyt monia käyttäjiä, eikä kaupunki saa jättää näin merkittävää asiaa huomioimatta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut