Mielipide | Seurakuntayhtymä pahoittelee sukuselvityksen pitkää odotusaikaa

Espoon seurakuntayhtymä pahoittelee Pettyneen omaisen jouduttua odottamaan sukuselvitystä kohtuuttoman pitkään (LV 15.7.).

Espoon seurakuntayhtymään perustettiin aluekeskusrekisteri 1.1.2020. Tämä muutos liittyy evankelisluterilaisen kirkon valtakunnalliseen hankkeeseen, jossa kaikkien seurakuntien on vuoden 2021 loppuun mennessä liityttävä jonkin aluekeskusrekisterin jäseneksi. Tällä hetkellä tuotamme rekisteripalveluita Espoon kuuden seurakunnan lisäksi Kauniaisten, Lohjan ja Karkkilan seurakunnille. Henkilökunta on kevään aikana näin ollen omaksunut myös muiden kuin Espoon kirkonkirjojen merkintöjä, paikallistuntemusta ja historiaakin.

Tähän samaan ajanjaksoon sisältyy myös Suomen evankelisluterilaisen kirkon siirtyminen uuteen järjestelmään, jossa tilaaja saa kaikkien seurakuntien sukuselvitykset yhdestä seurakunnasta tai keskusrekisteristä. Tähän järjestelmään siirrytään vähitellen ja Espoon seurakuntayhtymä on aloittanut siinä yhtenä pilottina syksyllä 2019. Espoon seurakuntien rekisteripalvelut tuottavat sukuselvityksiä nyt käyttäen rinnakkain niin sanottua perinteistä ja uutta järjestelmää, mikä vielä tässä vaiheessa hidastaa todistusten valmistumista.

Espoon aluekeskusrekisterin ruuhkautunut tilanne on siis monen eri tekijän summa. Olemme tehneet toimenpiteitä tilausjonoa purkaaksemme. Aukioloaikoja on nyt muutettu siten, että henkilökuntamme pääsee tehokkaammin keskittymään virkatodistusten tekemiseen ja olemme myös lisänneet henkilökuntaa rekisteripalveluissa.

Virkatodistusten ja sukuselvitysten toimitusaika on normaalisti kaksi viikkoa. Tästä tavoitteesta olemme valitettavasti tällä hetkellä selkeästi jäljessä. Pahoittelemme tätä ja teemme kaikkemme päästäksemme takaisin normaaliin toimitusaikaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut