Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: | Kasvomaskeja jaettava koko Espoossa – nyt jakelupisteet puuttuvat Pohjois-Espoosta ja lähiöistä

Suomen hallitus linjasi 13. elokuuta, että kunnat jakavat vähävaraisille kasvomaskeja koronaepidemian hillitsemiseksi.

THL:n suositusten mukaisesti kasvomaskeja tulisi käyttää joukkoliikenteessä, julkisissa tiloissa ja tilanteissa, joissa turvaetäisyyksien pitäminen ei ole mahdollista.

On hienoa, että Espoon kaupunki on ryhtynyt ripeästi toimiin, jotta kasvomaskeja saadaan jaettua vähävaraisille kuntalaisille.

Tässä vaiheessa kasvomaskien jakelupisteitä on kuitenkin vain Espoon suuralueilla. Se ei ole riittävää: kuinka vähävaraisella ja riskiryhmään kuuluvalla kuntalaisella olisikaan uskallusta ja varaa lähteä liikenteeseen noutamaan kasvomaskeja suhteellisen harvoista ja kaukana olevista jakelupisteistä? Kasvomaskien jakelupisteet puuttuvat tyystin Pohjois-Espoosta sekä lähiöistä.

Kasvomaskeja tulisi olla saatavilla tasapuolisesti koko Espoossa ja jakelua tulisi laajentaa esimerkiksi kirjastoihin ja lähiöiden monitoimitiloihin.

On hyvä, että Espoon kaupunki tekee jo nyt yhteistyötä eri järjestöjen kanssa kasvomaskien jakamiseksi vähävaraisille. Järjestöjen lisäksi tulisi myös seurakuntien kanssa neuvotella kasvomaskien jakelusta.

Kaupungilla pitäisi olla myös vaihtoehto niitä varten, joille maskien käyttö terveydellisistä syistä ei ole mahdollista. Näiden ryhmien kohdalla vaihtoehtona voisi olla esimerkiksi visiiri.

Lisäämällä kasvomaskien jakelupisteitä varmistetaan, että maskien saatavuus ja käyttöaste on mahdollisimman kattava. Koronaepidemian torjunnassa Espoon kaupungin pitää panostaa kaikkiin alueisiin tasavertaisesti.

Aulikki Pentikäinen (sd.) kaupunginvaltuutettu, Liisa Kivekäs (sd.) kaupunginvaltuutettu