Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: | Jokainen espoolaisylioppilas on lakkiaisensa ansainnut

Espoon tyly päätös perua ylioppilaiden juhla 29. elokuuta on tyrmistyttävä. Onko maamme historiassa poikkeusoloja, jolloin ylioppilaat olisivat jääneet ilman lakitustaan? Tässäkin Espoo siis on todellinen koulutuksen edelläkävijä.

Korona on loistava veruke olla näkemättä vaivaa. Siihen vetoamalla voidaan epäoikeudenmukaista ja empatiakyvytöntä toimintaa naamioida hyveeksi. Vetoaminen koronaan tilanteessa, jossa Espoo samanaikaisesti viettää Espoo-päivää yökuppilat avoimena ja Helsingin ja Vantaan lukiot pystyvät järjestämään omat juhlansa ylioppilaille ja heidän läheisilleen, on aika kornia.

Rehtorit vetoavat kasvottoman Espoon lukioiden johtoryhmän ja Espoon kaupungin päätökseen. Ylhäältä annettu, emme voi mitään. Opettajana tiedän, että syitä ylimääräisen lauantaijuhlan järjestämättä jättämiseen voi olla työyhteisössä muitakin.

Myös kaikki Espoon lukiot pystyvät järjestämään ylioppilasjuhlan näin halutessaan. Tästä esimerkkinä jokainen voi käydä katsomassa videon Otaniemen lukiossa koronarajoituksista huolimatta jo 30. toukokuuta järjestetystä ylioppilasjuhlasta.

Helsinkiläiskoulut ilmoittivat juhlistaan nettisivuillaan jo kesällä. Tilojakin oli varattu tarvittaessa koulun ulkopuolelta, kuten Musiikkitalosta ja Finlandia-talosta. Espoolaislukijoiden kotisivuilla oli kumman hiljaista. Jälkikäteen ajatellen ”viime hetken päätös” juhlan perumisesta ei siis olisi vanhemmille pitänyt olla yllätys.

Espoon kaupungin lukiokoulutuksen johtaja Tapio Erma, miten, missä ja milloin kevään 2020 ylioppilaiden lakitus järjestetään niissä Espoon lukioissa, joissa sitä ei keväällä 2020 koronatilanteen vuoksi voitu järjestää?

Eläkeikää lähestyvä lehtori