Mielipide: Lukio pian takaisin Leppävaaraan

Leppävaaran lukiorakennus on jo purettu. Lukio toimii väistötiloissa Karamalmilla. Arkisto/ Anneli Tuominen-Halomo

Espoon kaupunginvaltuusto päätti viime syksynä, että Leppävaaran lukio palaa väistötiloista takaisin Leppävaaraan 2025. Valtuuston päätös edellytti, että viidessä vuodessa rakennetaan uusi lukiorakennus entisen koulun paikalle.

Vanha rakennus on tänä kesänä purettu. Tontti odottaa uuden rakentajia. Näin ainakin olettaisi, onhan kysymys kaupunginvaltuuston yksimielisestä tahdosta ja päätöksestä.

Ilmeisesti lukioasiaa valmistelevia virkamiehiä valtuuston ratkaisut eivät miellytä, sido tai kiinnosta, koska kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaostolle esitetään nyt kaupungin investointisuunnitelman luonnosta vuosille 2021–2030, jossa Leppävaaran lukio on siirretty vuodelle 2030. Tuolloin aloitettu rakentaminen olisi valmis vasta 2035.

Jokainen Karamalmin väistövuosi maksaa tilavuokrina kaupungille miljoona euroa. Se ei ole mikään pikkusumma, vaikka ei edes otettaisi huomioon korona-vuoden tulevaa rasitusta kaupungin taloudelle. Yle uutisoi, että väistötiloilla lihotetaan vuokranantajien kukkaroita. Millään ei haluaisi uskoa, että tästä on Leppävaaran lukion osalta kysymys.

Kaikki järkisyyt puoltavat Leppävaaran lukion rakentamista mahdollisimman pian entiselle paikalleen. Asukaspohja ja kouluverkko, hyvät liikenneyhteydet, valmistuva Monikon koulukeskus, Leppävaaran urheilu- ja liikuntapuiston naapuruus ovat tästä esimerkkejä. On vaikea löytää mitään perustetta Suur-Leppävaaran nuorten ja asukkaiden palvelujen heikentämiselle.

Olli Lehtonen, varavaltuutettu (sd.), Lepuskin lukiolainen 1971–1974

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu