Mielipide: Leppävaara on Espoon New York

Hanne Hovi ehdotti tällä palstalla (LV 15.–16.8.) Leppävaaran terveysaseman rakentamista radan päälle. Espoon suunnitelmissa on kuitenkin lähdetty siitä, että Leppävaaran terveysasema jatkaa nykyisellä sijainnillaan. Miksi satsata uusiin seiniin, kun voi laittaa rahat mieluummin itse palveluihin?

Kirjoittaja oli huolissaan myös Lintuvaarantien katkaisemisen vaikutuksista. Tämä huoli on helppo jakaa.

Valitettavasti Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta päätti jo viime syksynä tiukan äänestyksen jälkeen omaa esitystäni vastaan tehdä kyseisen tienkatkaisupäätöksen, jonka pohjalta keskusta-alueen kaavoitus on nyt lautakunnan päätöksentekovaiheessa.

Kirjoittaja ihmetteli myös, missä ovat kaupunkisuunnittelulautakunnan leppävaaralaisjäsenet? Allekirjoittanut on vaikuttanut vahvasti lautakunnassa vuodesta 2012 lähtien ja asunut koko sen ajan Leppävaarassa. Muitakin leppävaaralaisjäseniä lautakunnasta löytyy.

Nykyinen kaavaehdotus palautettiin valmisteluun esityksestäni kesäkuussa. Yhtenä perusteena oli juurikin se, että Leppävaaran terveysaseman toimivuutta ei ehdotuksessa oltu huomioitu riittävällä tavalla.

Leppävaaran edustajana katsoin myös, että kaavaehdotusta tuli kehittää elävämmän, viihtyisämmän ja toimivamman kaupunkikulttuuria tukevan ympäristön suuntaan.

Leppävaara on Espoon New York. Arkkitehtuuriltaan vähän karski, liikenteellisesti vilkas ja tapahtumarikkaudeltaan ja yhteisöllisyydeltään monella tavalla ainutlaatuinen.

On hienoa, että moni haluaa olla pitämässä huolta yhteisestä Leppävaarastamme.

Kai Lintunen, kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen (kok.), kaupunginvaltuutettu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu