Mielipide: On hienoa, että Espoo rakentaa nuorille katukoriskenttiä – lähistön asukkaiden tulisi kuitenkin saada nukkua yönsä rauhassa

Kirjoittajan mukaan Karakallion katukoripallokentällä on metelöity öisin, mikä häiritsee lähialueen asukkaita. Sirpa Repo

On hienoa, että Espoon kaupunki rakentaa lapsille leikkipaikkoja ja nuorisolle urheilualueita ja skeittipuistoja. Tämä kannustaa omaehtoiseen liikkumiseen. Esimerkkinä mainittakoon koripallokentät, joiden suosio on kasvanut huimasti. Ne ovat ahkerassa käytössä, jopa öisin. Tämä öinen käyttö on kuitenkin nyt muodostunut ongelmaksi lähialueiden asukkaille.

Juuri tällainen tilanne on esimerkiksi Karakallion Karamäen päiväkodin läheisyydessä olevalla katukoripallokentällä. Kenttä kasvattaa yhteisöllisyyttä alueella ja on mukava nähdä eri ikäisiä nuoria pelaamassa. Mutta nyt kivasta harrastuksesta on muodostunut alueen asukkaille öinen piina! Donkkaukset, musiikki ja kovaääninen huuto häiritsevät asukkaiden yöunia.

Espoon kaupunginvaltuusto käsitteli nukkumisrauhaa koskevaa valtuustoaloitetta kokouksessaan 17. elokuuta. Kaupunki voi asentaa asutuksen läheisyydessä oleville katukoripallokentille käyttökieltokylttejä (esimerkiksi öisin kello 22–06). Kaupungilla ei kuitenkaan ole toimivaltaa eikä resursseja valvoa aikarajoitusten noudattamista.

Nuorille tarjotaan ilmaisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, mikä antaa harrastusmahdollisuuksia kaikille. Toisten huomioonottaminen ja vastuun kantaminen on tärkeää. Lapsiperheet, työssäkäyvät ihmiset ja eläkeläiset haluavat nukkua öisin. Yöllä kentillä pelaavien ja seurustelevien nuorten olisi nyt öisin keksittävä hiljaisempaa tekemistä tai siirryttävä muualle, jotta rauha säilyy.

Nina af Hällström, kaupunginvaltuutettu (r.)

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut