Pääkirjoitus Koronavirus ei katoa uutisista

Koronatilanteen muuttuminen oli odotettavissa koulujen ja päiväkotien täyttyessä kesän jälkeen. Espoossakin on elo-syyskuun aikana asetettu jo toista tuhatta ihmistä kotikaranteeniin koulujen ja päiväkotien korona-altistumisten takia.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta sanoi tällä viikolla Ylelle koronan hallitsevan liiaksi suomalaisten ajattelua ja elämää : Korona on ollut ykkösuutinen jo aika pitkään, ja se on mennyt sisällöltään ja intensiteetiltään ehkä vähän överiksi. Nyt pitäisi vaihtaa moodia siihen suuntaan, ettei jokainen risahdus olisi niin vahvasti esillä, ettei lisättäisi pelkopandemiaa, pääjohtaja sanoi .

Pääjohtajan huoli on ymmärrettävä, mutta lausunnot ovat myös hämmentäviä. Pohtia sopii sitäkin, huolestuttaako ihmisiä enemmän itse tauti vai siitä uutisointi.

Korona on yhä vahvasti läsnä ihmisten arjessa. Otetaan esimerkiksi yksi uutispäivä Espoossa – keskiviikko, jolloin pääjohtaja antoi haastattelun Ylelle.

Aalto-yliopiston kauppatieteilijät päätyivät lopulta perumaan usean sadan opiskelijan mursujaiset.

Usean kymmenen henkilön korona-altistuminen ja kotikaranteeni espoolaislukiossa.

Aalto-yliopistossa kolmas koronatartunta.

Koronatestiin voi nyt varata ajan Koronabotissa.

Espoon kouluissa ja päiväkodeissa koronalle altistuneiden määrä nousi yli tuhannen.

Viikoittaisten koronatartuntojen määrä lähes 2,5-kertaistui Espoossa, ja 75 prosenttia parin viime viikon tartunnoista todettiin alle 35-vuotiailla.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti siirtää kahden koulun yläluokkien oppilaat etäopetukseen.

Ylle kirjoitetut koronauutiset ovat yhdeltä päivältä verkkosivuiltamme. Koronatilanne ei tällä hetkellä muutu pelkästään päivittäin vaan myös päivien sisällä. Espoolaisena mediana emme tekisi työtämme kunnolla, jos jättäisimme tilanteen muutokset uutisoimatta niiden tapahtuessa. Lukemisesta päättää edelleen lukija.

Mikko Heino

Kirjoittaja on Länsiväylän vastaava päätoimittaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut