Lukijalta: | Joukkoliikenteen pitäisi palvella espoolaisia

Espoon kaupungin tulisi huolehtia siitä, että joukkoliikenne toimii espoolaisia palvellen, mikäli kaupunki tähtää vihreyteen ja kestävyyteen.

Syksy toi tullessaan uudet HSL- aikataulut. Monia pysäkkejä on poistettu ja bussilinjoja uusittu. HSL kärsii matkustajamäärien vähenemisestä, joten hinnankorotukset on jälleen nostettu pöydälle. Hintoja on nostettu jo kuitenkin ennen koronaa ja bussilinjoja karsittu.

Palvelun jatkuva kallistuminen ja laadun heikkeneminen tuskin houkuttelevat kaupunkilaisia käyttämään enemmän joukkoliikennettä. Kaupunkilaiset haluavat toimivaa ja kohtuuhintaista palvelua. Moni arvostaa suoraa yhteyttä paikasta A paikkaan B. Metro aikoinaan nosti hintoja, sekä poisti suoria linjoja. Vaihdot lisäävät matka-aikaa ja heikentävät matkan sujuvuutta. Näin käy myös raidejokerin tultua.

Kaupunkilaisilta tulisi kysyä, mitä he joukkoliikenteeltä toivovat, jotta käyttö saadaan jälleen lisääntymään. Parkkipaikkojen vähentäminen ja ruuhkamaksut tuntuvat painostukselta kalliin ja huonosti toimivan palvelun pariin.

Ninni Ylikallio

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut